Serveis de rehabilitació comunitària

Atenció a les Persones / Salut Mental
Els Serveis de Rehabilitació Comunitària desenvolupen una sèrie d'activitats i programes adreçats a la integració social de persones amb problemes de salut mental

El CFP disposa de dos Serveis de Rehabilitació Comunitària, un a Mataró (SRC  Maresme) i l’altre a Premià de Mar (SRC Burriac). Són recursos sanitaris destinats a promoure la rehabilitació psicosocial i la recuperació de persones amb problemes de salut mental.

 

Els professionals dels SRC desenvolupen un itinerari d’activitats i programes amb l’objectiu de la inserció sociocomunitària dels seus usuaris i usuàries, millorant alhora la seva qualitat de vida i la de les seves famílies.

SRC Maresme

Camí de la Geganta, 3-7  

08302, Mataró

SRC Burriac

Passatge Burriac, 3

08330, Premià de Mar

Contacte:  Jordi Escrig

93 757 97 99 / 93 751 14 22

Programes Comunitaris dels Serveis de Rehabilitació Comunitària

Els programes comunitaris són activitats destinades a integrar el col·lectiu de les persones amb trastorn de salut mental a la comunitat.

logo alterarte

Programa Artístic Alterarte

Alterarte és un programa comunitari amb una funció integradora a través de l’expressió artística. Col·laborem amb museus, associacions i centres d’art creant projectes específics per a cada entitat. Volem sensibilitzar a la comunitat a través de les nostres intervencions artístiques i lluitar així contra l’estigma que es dóna en la salut mental.

llibre-actiu-hover

Programa Llibre Actiu

Llibre Actiu és un servei gratuït d’intercanvi de llibres amb seu a Mataró i a Premià de Mar. Combina la funció cultural, solidària i social integrant voluntaris amb problemes de salut mental, que gestionen la llibreria i atenen al públic.

pati-interior-bricura

Programes de ràdio Pati Interior i Bricura

Espais radiofònics mensuals protagonitzats pels usuaris i usuàries del SRC Maresme i el SRC Burriac. Pati Interior s’emet a Mataró Ràdio i Bricura a Ràdio Premià de Mar. Són programes de temàtica diversa en els que es fomenta la participació de persones amb problemes de salut mental als mitjans públics.

TAPS UP

Programa Taps Up

El programa Taps Up és una activitat comunitària solidària de recollida de taps de plàstic en diferents punts de Premià de Mar per a col·laborar amb la Fundació SEUR, sense ànim de lucre. La seva missió és ajudar als col·lectius desafavorits, amb especial atenció a la infància però també a la discapacitat, malalties i catàstrofes humanitàries.

Programa Atenció Específica a Trastorns Psicòtics Incipients (PAE-TPI)

Programa destinat a joves d’entre 14 i 35 anys. Cerca donar resposta i potenciar la recuperació de les persones amb trastorns psicòtics incipients des d’una perspectiva integradora. Aquest programa s’engloba dins la Unitat Funcional del Maresme Central.

Captura