Celebrem les tres dècades del SRC Maresme en un acte protagonitzat per les persones ateses

Celebrem les tres dècades del SRC Maresme en un acte protagonitzat per les persones ateses

Aquest 2022 està essent un any de celebracions pels Serveis de Rehabilitació Comunitària de l’entitat: el mes de juny celebràvem el 20è aniversari del SRC Burriac i, ahir, vam commemorar les tres dècades de treball comunitari a Mataró, ciutat on es va fundar l’entitat.

Durant aquests anys hem atès a milers de persones, amb l’objectiu de millorar al màxim la seva qualitat de vida i ajudar-les a tenir una autonomia òptima, cadascuna, segons les seves particularitats. Hem treballat en equip i ens hem coordinat amb companys d’altres serveis del CFP i, també, d’altres recursos. L’administració ha jugat un paper important, sense la cooperació i la suma d’esforços no haguéssim pogut tirar endavant la nostra tasca. I, per suposat, res d’això hagués tingut sentit sense les persones ateses. Ahir vam procurar que hi hagués representació de tots els col·lectius que, d’una manera o altra, han format part del SRC. En total, més d’un centenar de persones vam compartit aquesta estona de record, d’agraïment i de gaudi.

 

Parlaments institucionals i testimonis de persones ateses

L’acte es va iniciar amb els parlaments institucionals. La obertura la va fer el Jaume Clupés, Director General i President del CFP; seguidament Jordi Escrig, Director Tècnic de l’àrea Sanitària va dir unes paraules. La Mònica Carrilero, en representació de la Regió Sanitària, va fer una intervenció centrada en la importància de les persones ateses. Els parlaments institucionals van ser closos per David Bote, alcalde de Mataró.

Després va ser el torn de les persones ateses, autèntiques protagonistes de l’acte. El Pedro Antonio, l’Edgar, la Clàudia, el Pepe i el Javier van explicar la seva experiència al recurs i com s’han sentit i/o es senten. Un dels moments més emotius de l’acte.

Seguidament tots els assistents vam visualitzar un vídeo amb imatges d’aquests 30 anys i declaracions de persones ateses.

La Susana Plasencia, presidenta de l’Associació de familiars salut mental Mataró i Maresme, va voler dir unes paraules com a representant de les famílies. Un gest espontani que vam agraïr molt perquè les families, són vitals pel dia a dia al SRC i per la recuperació de les persones que atenem.

 

Un tastet comunitari: així és el nostre dia a dia

L’acte va acabar una mostra de tallers comunitaris. Una manera d’ensenyar el què fem al recurs a tots els assistents. Vam començar amb teatre d’improvisació, fet conjuntament amb el grup de teatre Magin, de Serveis Socials de Mataró. Després vam gaudir d’una mostra de percussió i, per últim, ja al Parc Central, vam deixar la nostra empremta a un dibuix d’un arbre fet pels artistes d’Alterarte.

L’acte va acabar amb un pica- pica, amenitzat per música i un record per a tots els assistents: una planta aromàtica del Viver de l’entitat.

Una estona de lleure, retrobaments i somriures. Esperem compartir, almenys, 30 anys més!