Els Tallers terapèutics familiars, el nou servei que oferirem des del programa CaixaProinfància

Els Tallers terapèutics familiars, el nou servei que oferirem des del programa CaixaProinfància

Fa gairebé vint anys que el Centre de Formació i Prevenció (CFP) formem part del projecte CaixaProinfància, iniciativa de Fundació la Caixa. Som membres de la xarxa d’entitats de Mataró, com a empresa prestadora dels serveis de Logopèdia, Atenció psicoterapèutica individual i familiar i Reforç escolar. A partir de l’any que ve també oferirem Tallers terapèutics familiars.

Aquest nou servei, destinat a famílies amb infants entre 6 i 9 anys, cerca afavorir el desenvolupament d’una infància més sana i feliç en igualtat d’oportunitats. Els tallers terapèutics familiars consisteixen en una atenció dinàmica orientada a millorar l’eficàcia en habilitats relacionals, emocionals i/o cognitives. Amb aquests tallers es busca promocionar la participació de les famílies en les xarxes socials de suport, focalitzant les famílies de la xarxa com a entorn d’acolliment i inclusió social.

També tenen com a objectiu esdevenir un espai de confiança on les famílies puguin abocar les seves inquietuds i preocupacions relacionades amb la convivència i les funcions parentals respecte els seus fills. Un espai on poder compartir experiències i sentiments alhora que es reforçaran i es donaran eines per afavorir i millorar les habilitats parentals.

Amb aquest nou servei, creix el nombre d’infants i famílies en situació de vulnerabilitat que atendrem i consolidem la nostra participació al Programa CaixaProinfància. Un projecte amb el que creiem fermament i celebrem poder formar-ne part des d’ençà.