Entreguem els premis de la cinquena edició dels Jocs Florals de l’entitat

Entreguem els premis de la cinquena edició dels Jocs Florals de l’entitat

Ahir la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró va ser testimoni de l’acte de lliurament de premis dels Jocs Florals. Un certamen que enguany ha crescut en col·lectius participants: a banda d’adults, s’ha creat la nova categoria de “Joves”. Un grup d’edat que des del Centre de Formació i Prevenció atenem des de diversos serveis com són el grup de joves, els pisos assistits per a joves, l’àrea diürna, entre d’altres.

Un centenar de persones es van aplegar a l’acte. Entre elles, les guanyadores acompanyades dels seus referents i companys, representants del consistori com el Sr. David Bote, Alcalde de Mataró; la Sra. Laura Seijo, Regidora de Ciutat Inclusiva i Saludable i la Sra. Marta Moya, Regidora de Joventut i Emancipació juvenil, Solidaritat i Cooperació i persones vinculades a la nostra entitat: des de l’equip directiu, passant per professionals, persones ateses i voluntàries. També persones d’altres entitats i vinculades al CFP i al món cultural de la ciutat.

La trobada es va iniciar amb els parlaments del Sr. Jaume Clupés, Director General del CFP, que va voler recordar l’inici d’aquesta iniciativa: en ple confinament, vam fer la primera edició, com a forma terapèutica, per poder estar junts en la distància i per cercar maneres d’ajudar a les persones ateses a sostenir la situació que estàvem vivint. Escriure és terapèutic i els Jocs Florals van ser una fórmula més d’intentar mantenir l’estabilitat. En paraules de Clupés: “Iniciatives com aquesta ens permeten aquest espai de pau que tots busquem a la vida”.

El Sr. David Bote, alcalde de Mataró per la seva banda, va destacar la valentia de posar-se a escriure davant d’un paper en blanc i la capacitat de les paraules de transformar la realitat.

 

 

L’entrega de premis, el moment més emotiu de la vetllada

Com no podia ser d’una altra manera, el lliurament dels premis va ser el moment més emotiu de l’acte. La Marta Moya, Regidora de Joventut i emancipació juvenil, Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Mataró, en va fer l’entrega, juntament amb l’equip organitzatiu de l’acte, la Carla Budó i la Carla Cruells.

Les persones protagonistes van recollir el premi: un trofeu commemoratiu i un val per l’Abacuus, i van llegir les seves obres. Podeu recuperar-les aquí . Volem felicitar-les, de nou, i agraïr-los la participació i també el suport per difondre l’acte als professionals de les entitats que hi han participat: Club Social Tu Tries, Club Social l’Encenall, diversos recursos del CFP, Hospital de dia de Mataró i la Comunitat Terapèutica del Maresme.

 

Un acte de reflexió sobre el poder de les paraules amb ritme i color

A banda de la ja esperada entrega de premis, l’acte va comptar amb dues sorpreses: la representació de Kaliteatre “La màgia de les paraules” i el ritme del grup de percussió del SRC.

L’Elsa, Directora de Kaliteatre, va fer una sorprenent representació fent pensar sobre la importància de cuidar les paraules i com ens poden fer sentir millor o pitjor. No hi van faltar la música i els efectes de llum, i fins i tot foc.

En Marc Trujillo, professional d’Alterarte, va explicar la tasca que fem des del programa artístic i  el grup de percussió que lidera va fer una exhibició. També va convidar a visitar dues exposicions que ara mateix hi ha a la Biblioteca Pompeu Fabra d’artistes d’Alterarte: “Raíces Africanas” de David ‘n Dongo i Els Capgrossos de “Llums i obres”

La Sra. Laura Seijo va ser l’encarregada de cloure l’acte. La regidora mataronina està vinculada als Jocs Florals des de la seva creació, hi ha col·laborat sempre i comptar amb el seu tancament d’acte va ser molt especial.

Volem agrair a totes les persones participants en el certamen que n’hagin format part. Uns Jocs Florals que cada cop són més inclusius i comunitaris. L’any que ve més i millor!