L’obra “Milcaps” s’instal·la al pati de La Model

L’obra “Milcaps” s’instal·la al pati de La Model

Aquesta escultura formada per testes construïdes amb ampolles de plàstic s’ha traslladat a l’edifici de l’emblemàtica presó barcelonina com a part d’una exposició d’art brut

 

Responsables del programa Alterarte del Centre de Formació i Prevenció van visitar La Model el passat 13 de novembre per assistir a la inauguració de la mostra “Art Irreductible: Miratges de l’Art Brut”. En el marc d’aquesta exposició, també van poder veure com la seva obra conceptual, realitzada amb l’artista Marcel·lí Antúnez, s’instal·lava al bell mig del pati del centre penitenciari.

 

La inauguració, a la que va assistir la consellera de cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, va servir per mostrar al públic els Milcaps. L’obra estarà exposada en aquest espai fins que es traslladi a les instal·lacions de l’Hospital de Mataró. D’altra banda, l’exposició “Art Irreductible” en la qual s’emmarca, es desdoblarà entre La Model i la Nau Gaudí de Mataró.

 

Milcaps és una obra relacionada directament amb la temàtica de la salut mental. Els caps simbolitzen precisament els cervells de les persones, els seus pensaments i sentiments, així com es diu popularment que les cares són “el mirall de l’ànima”. Durant els darrers mesos aquesta creació s’ha anat portant a terme al Centre Alterarte de Mataró, amb la col·laboració dels seus usuaris i usuàries, juntament amb persones provinents de l’Hospital de Mataró, del Centre d’Higiene Mental Les Corts, Fundació Setba i estudiants d’art de diversos instituts de la ciutat.