Reconeixem a les empreses inclusives la seva tasca a l’acte “El benestar emocional a les empreses, la clau de l’èxit”

Reconeixem a les empreses inclusives la seva tasca a l’acte “El benestar emocional a les empreses, la clau de l’èxit”

Ahir 171 persones es van aplegar a l’acte “El benestar emocional a les empreses, la clau de l’èxit”, organitzat pel servei de Formació i Intermediació Laboral. Un esdeveniment realitzat per mostrar la importància de tenir cura de la salut mental dels treballadors i treballadores, guardonar a les empreses que aposten per la inclusió laboral de persones que conviuen amb salut mental i sensibilitzar a d’altres perquè ho facin.

Hi van assistir representants institucionals, de l’àmbit de la salut i de l’Economia Social, professionals, persones ateses i vinculades amb la tasca que realitzem.

L’acte es va iniciar amb unes paraules de Jaume Clupés, Director General del Centre de Formació i Prevenció (CFP), i de Magda Casamitjana, Directora del Pacte Nacional de la Salut Mental.

Jaume Clupés va explicar la manera de treballar del Centre de Formació i Prevenció (CFP) i, per tant, també dels serveis que hi pertanyen com el d’Intermediació Laboral. Com va explicar, la nostra praxis se centra en l’abordatge integral de les persones, prioritzant la seva singularitat i necessitats individuals. En paraules seves “abordar aspectes de la subjectivitat individual, esdevé el nostre model terapèutic que persegueix, finalment, la salut de tothom”. I va afegir ” No hi ha salut sense salut mental”, exposant que aquest és el nostre compromís i la nostra missió. També va destacar la voluntat de l’entitat d’enfortir la continuïtat assistencial, creant serveis que es coordinen de manera transversal. Tot això, a fi de facilitar la recuperació i la inserció comunitària i també la laboral de les persones ateses.

 

Magda Casamitjana, Directora del Pacte Nacional de la Salut Mental, va exposar la necessitat de coordinar-nos l’administració i les entitats per a cuidar la salut mental de les persones. També, la tasca que estan realitzant per a millorar l’atenció a persones que conviuen amb una problemàtica de salut mental a tot el territori.

 

Els assistents també van tenir l’oportunitat de conèixer al detall la tasca que realitzem des del servei d’Intermediació Laboral, de la mà de Míriam Pérez, Directora Tècnica. Va exposar l’atenció, també integral que duem a terme i els resultats. També les ganes de seguir treballant per aconseguir, cada cop més contractes laborals indefinits.

Les experiències en primera persona, centrals a l’acte

Gran part de la jornada va estar dedicada als testimonis en primera persona, tant de persones del col·lectiu que acompanyem com d’empreses.

Just després dels parlaments institucionals, Antoni Diéguez de Vitaly i Antonio Serrano, representant de l’associació Amb Experiència Pròpia, van fer una ponència on van compartir la seva opinió, realitat i dades sobre la salut mental a l’entorn laboral. Entre altres aspectes, van abordar el tema de l’estigma i de com promoure la salut mental a les empreses.

Així mateix, l’Isabel, l’Andrea, en Samuel i l’Anna, persones que han conviscut o que conviuen amb una problemàtica de salut, van explicar la realitat amb la qual s’han trobat.

Per la seva banda, representants d’ArteroBricodepot i Educat, tres de les empreses amb qui treballem per la inclusió laboral de persones, van explicar la seva experiència contractant persones pertanyents a col·lectius vulnerables.

L’entrega de premis: reconeixement a les empreses i un fort agraïment

El moment més emotiu i esperat de l’acte va ser l’entrega de premis a les empreses inclusives. Uns trofeus fets per les persones que acompanyem des del servei Prelaboral de l’entitat on assisteixen per millorar les seves habilitats laborals.

Un lliurament fet de la mà de la Regidora de Ciutat Inclusiva de l’Ajuntament de Mataró, Laura Seijó i del Segon tinent d’Alcalde i Vicepresident del Tecnocampus, Sergi Morales, acompanyats per Jaume Clupés, Director General del Centre de Formació i Prevenció (CFP).

Les empreses guardonades van ser Cooperativa AbacuusArtero, Assessoria Pereira, Bricodepot, Can Pruna, Educat, Portes Garcia, Masabó AlimentariaMivet Hospital Veterinari, Ohl Ingesan i The Brand Company.

Volem agrair a totes les persones assistents que ens acompanyessin, felicitar les empreses de nou i reafirmar el nostre compromís per treballar en pro de la inclusió laboral.