Setmana Santa d’intercanvi cultural als pisos de joves

Setmana Santa d’intercanvi cultural als pisos de joves

Conèixer plats típics dels països d’origen d’altres joves i cuinar-los en germanor han marcat el dia a dia dels nois i noies de pisos durant aquestes festes que, alhora, han coincidit amb el Ramadà. Diversos joves que viuen als habitatges de l’entitat practiquen la religió musulmana. No han faltat les sortides en grup i estones de diversió durant aquest període de descans de l’activitat formativa i de cerca de feina.

 

Cuina internacional i tradicions de Setmana Santa

La varietat de plats ha superat la de procedències dels joves. Amb l’ajuda de l’equip educatiu, han fet des de sopa harira marroquina, passant pel cuscús típic de la meitat nord d’Àfrica o arròs amb cacauets, propi de països subsaharians. Tampoc han faltat lloms de lluç amb salsa verda tal i com es fa al País Basc i altres plats emblemàtics de diversos països.

A banda, els joves han cuinat plats tradicionals de Setmana Santa com els bunyols de bacallà i la mona de Pasqua.

 

Lleure i sopars de germanor

Aquests també han estat uns dies de descans i de sortides, així com de fer sopars tots junts. Estones compartides on trencar amb la rutina, desconnectar i establir més vincle, en un ambient festiu i distès, amb els joves que conviuen al mateix pis i a d’altres pisos de l’entitat.

 

La interculturalitat als habitatges del CFP

Els pisos assistits per a joves tutelats i/o extutelats fan de pont per la transició a la vida adulta. Sovint hi viuen persones de procedències molt variades. Tan important és que sentin un respecte pel seu origen i puguin practicar les seves tradicions com que aprenguin les d’aquí, territori on probablement s’arrelaran, si assoleixen la inserció laboral i la inclusió comunitària.

Així doncs, l’equip educatiu procura donar espais perquè puguin explicar i compartir el que és la seva cultura d’origen i tradicions des del màxim d’àmbits com que aprenguin la del territori on estan iniciant el seu projecte vital. Estar inclosos aquí comportarà també la necessitat de que coneguin les nostres costums, tradicions, valors i, per suposat, aspectes tan bàsics com l’idioma.

Donant lloc a l’intercanvi cultural potenciem el coneixement, el respecte i la cultura dels joves que acompanyem. Oportunitats com la Setmana Santa presenten moltes possibilitats per a treballar aquest aspecte tan rellevant.