“20 anys del SRC Burriac, 20 anys de treball comunitari a Premià de Mar”

“20 anys del SRC Burriac, 20 anys de treball comunitari a Premià de Mar”

Per Laura Gómez Quijada, Psicòloga Sanitària col·legiada núm. 22965 i Cap del SRC Burriac de Premià de Mar des del 2002 

 

Avui, 18 de març del 2022, fa exactament dues dècades que el SRC de Premià de Mar obria les seves portes. És moment de fer balanç i, la Laura Gómez, ha volgut compartir amb tots nosaltres un article sobre el recorregut del recurs durant aquests anys.

Tal i com esmenta a l’inici de l’article: “Des de llavors, 20 anys han passat plens de projectes engrescadors”. Els explica, emmarcats en el temps, detallant el més rellevant de cadascun d’ells.

Així, al llarg de la lectura descobrim i/o recordem amb quins projectes va començar tot aquell llunyà 2002 i com van ser els primers dies: des de la revista Bricura, actualment reinventada en format digital; passant pels primers programes de Ràdio Bricura; el taller per a conèixer Premià de Mar i l’origen del treball artístic, que ha evolucionat fins a esdevenir l’actual Alterarte, espai creatiu i comunitari per excel·lència de l’entitat.

També rememora moments tan importants pel SRC Burriac com el programa comunitari de teatre “Primera Fila”,  que augmenta la complexitat creant un guió propi que girava al voltant de cançons de La Trinca “Mentre hi hagi peles”. Un espectacle de teatre musical que va comptar amb sessions amb professionals i una gran difusió als mitjans de comunicació. Entre molts altres.

I acaba ajudant-nos a prendre consciència de tot el que es fa actualment: equinoteràpia, col·laboracions amb actes comunitaris, grup de dones i un llarg etcètera. Així com de la importància de treballar i mostrar els rols de les persones ateses per ajudar-les a recuperar-se i, també, lluitar contra l’estigma. A banda de conviure amb una problemàtica de salut mental també són artistes, persones voluntàries, col·laboradores…

L’article recull també un emotiu recordatori a totes les persones que han format part del Servei de Rehabilitació Comunitària i un especial homenatge a les que ja no hi són. Tal i com comenta la Laura, al cap i a la fi, és un servei per a les persones des de les persones, i afegeix: “ El capital més important que tenim és el capital humà”.

Per últim, fa una valoració molt personal sobre aquests 20 anys que qualifica dient que “s’ha fet un magnífic treball” i explica la il·lusió de tornar a la total normalitat i projectes de futur.

 

Podeu llegir l’article sencer aquí.

Per 20 anys més de treball, inclusió i recuperació al SRC Burriac!