Acabem la visita de la Magda Casamitjana sentint-nos part de la construcció del Pacte Nacional de la Salut Mental

Acabem la visita de la Magda Casamitjana sentint-nos part de la construcció del Pacte Nacional de la Salut Mental

Ahir vam rebre a la Magda Casamitjana, Directora del Pacte Nacional de Salut Mental, al Servei de Rehabilitació Comunitària. Un matí compartit que va constar de dues parts: l’assentada amb persones usuàries, que li van plantejar demandes i dubtes, i la reunió tècnica.

 

Detalls dels ingressos hospitalaris i de les visites de seguiment, el que més preocupa

Les persones ateses havien estat preparant la trobada amb la Magda. El seu objectiu era expressar-li situacions que han viscut que creuen que haurien de canviar. Casamitjana les va convidar a tornar a quedar perquè li puguin presentar propostes concretes. Una idea que van valorar com a molt positiva. Segons comenta la Magda són informacions que tindran en compte per definir l’Estratègia del Pacte Nacional per la Salut Mental.

Entre aquests ítems hi ha una demanda molt reiterativa que és la de disposar de més estones per parlar amb els professionals i que la seva opinió es tingui en compte. També, de rebre més informació sobre els tractaments i els seus efectes secundaris.

Les persones ateses també van incidir en la voluntat de que no hi haguessin contencions. La Magda els hi va explicar que des del Govern s’està treballant per arribar a les Contencions 0 en els propers anys.

 

L’interès en la nostra tasca i l’accessiblitat i la proximitat de Casamitjana

Després de la reunió amb persones usuàries, en vam fer una de tècnica amb l’Equip Directiu de l’àrea Sanitària de l’entitat i el Director General, Jaume Clupés. Vam explicar a la Magda la nostra activitat, destacant el Grup de joves, que hem consolidat durant els dos últims anys. També li vam comentar projectes que tenim. Casamitjana es va mostrar amb ganes de col·laborar en tot moment i de facilitar-nos informació i suport.

D’aquesta reunió i altres trobades, en traiem la conclusió de que amb una escolta tan activa i tenint en compte la realitat i les opcions de persones ateses i professionals és com es pot definir una Estratègia adaptada a la realitat. Sentim que som part d’aquest Pacte Nacional de la Salut Mental.