Acollim al Brahim als tallers del CFP com a estudiant en pràctiques

Acollim al Brahim als tallers del CFP com a estudiant en pràctiques

El Brahim viu al pis assistit per a joves de 18 a 21 anys (ASJTET) que gestiona el CFP, un recurs que fa de pont perquè els nois puguin aconseguir una vida autònoma, i assisteix a l’Àrea Diürna on participa a l’activitat de competències digitals. Així, coneix l’entitat des de diverses vessants. Una part molt important de l’acompanyament que realitzem als joves es basa en promoure la formació i el treball perquè millorin les seves competències i habilitats laborals.

El Brahim està cursant actualment un Programa de Formació Inicial d’Auxiliar en treballs de fusteria i instal·lació de mobles, una iniciativa organitzada pel departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Arenys i la Diputació de Barcelona.

Per tal de posar en pràctica el que hi aprèn i fer un tastet del que és la vida real en el mercat de treball està col·laborant amb els tallers del CFP com a estudiant en pràctiques, concretament, amb el servei de manteniment. Hi realitza tasques diverses de fusteria, com ara la fabricació de mobles.

 

Habitatge, formació i inserció laboral, les claus per a poder esdevenir autònoms/es

Des del CFP atenem a joves tutelats i/o extutelats dotant-los d’eines per a facilitar-los la seva emancipació. L’estada als habitatges i assistència a diversos recursos de l’entitat és un període de transició. Sovint viuen a un dels pisos i, des d’aquí i amb l’ajuda de l’equip educatiu, es formen i fan activitats per incloure’s a la comunitat. Adquirir nous aprenentatges i titulacions que els acreditin serà vital per aconseguir inserir-se laboralment. És per això que la majoria d’ells escullen itineraris adients als seus interessos i habilitats pe tal d’aprendre oficis que els hi donin bones opcions de sortida laboral. Com és el cas del Brahim, molts dels joves també participen a l’Àrea Diürna o al servei Prelaboral de l’entitat.

 

La seva principal ocupació durant aquest període és treballar per aconseguir, el més aviat possible, trobar feina i tenir els elements per a poder esdevenir ciutadans de ple dret i deure i viure sense necessitar l’ajuda de recursos com els del CFP. Aquest, i la seva inclusió comunitària, són els objectius amb que treballem conjuntament amb tots els joves que atenem.