
27 abr. Acompanyament emocional, treball professionalitzador i sinergies, el dia a dia del Prelaboral
Al servei Prelaboral treballem perquè persones adultes que conviuen amb una problemàtica de salut mental adquireixin habilitats i competències que les ajudin a estar més preparades per inserir-se laboralment quan sigui el moment. Ho fem a través d’activitats per a millorar en vessants transversals com les habilitats socials i laborals, per exemple, i mitjançant tallers professionalitzadors especialitzats com són el de soldadura i serralleria, el de fusteria i/o el de manteniment i reparació de bicicletes.
En el dia a dia, la tasca dels Educadors inclou el suport emocional, l’acompanyament i l’ensenyament. També la cerca d’idees i la promoció de la implicació de les persones ateses.
Aquest mes d’abril, per exemple, algunes de les activitats realitzades han estat les següents:
La Gabri ha creat aquest quadre. La proposta feta per part del Toni, l’Educador, va ser treballar amb diferents textures i materials reutilitzats, alhora que fer un marc de fusta pintada. Aquest és el resultat: un regal pel Dia de la mare. Realitzant-lo hem incidit en aspectes com la imaginació, la projecció, la constància, la puntualitat, el compromís, l’autoestima i la satisfacció personal.
En Jonathan és usuari del SRC Maresme i assisteix al taller de soldadura. Per aprendre l’ofici, sovint fem creacions més artístiques que funcionals. És el cas del que veieu a la imatge. Donar lloc a la creativitat permet, a banda de millorar les habilitats soldant, concentrar-se en el que està fent i desconnectar de la preocupació que l’acompanya. És un espai lliure, en un ambient confortable on l’important és soldar i fer el que bonament ens surti. Sense límit, sense estereotips i sense pressió.
La transversalitat dels serveis de l’entitat, patent també en el dia a dia del Prelaboral
En Rafa va estar a Prelaboral una temporada. Ara ja no hi és però sí que assisteix a Alterarte. Recentment ens ha convidat a visitar l’exposició que està fent. Hi vam anar, fent una sortida conjunta amb els companys del Servei de Rehabilitació Comunitària Maresme.
Així és el dia a dia a Prelaboral: acompanyament, treball per millorar les habilitats professionals, creació de sinergies amb altres serveis del CFP i d’altres entitats. I, en definitiva, treballar per la recuperació i la inclusió, en aquest cas laboral, de les persones que conviuen amb una problemàtica de salut mental.