AlterArte dibuixa un plànol solidari de Mataró amb taps de plàstic

AlterArte dibuixa un plànol solidari de Mataró amb taps de plàstic

L’activitat es va portar a terme al Fossar Xic i es va emmarcar dins les festes de Les Santes de la capital del Maresme

El passat divendres 24 de juliol els usuaris d’AlterArte, dels Serveis de Rehabilitació Comunitària Maresme i Burriac, del Centre de Dia de Palafolls i altres treballadors del Centre de Formació i Prevenció van dibuixar al Fossar Xic un plànol de Mataró amb taps de plàstic d’ampolles. Era una activitat dins el programa de la festa major de Les Santes i servia com a acció solidària per a recollir fons per a l’associació “Miradas que hablan” organització benèfica sense ànim de lucre que investiga sobre el Síndrome Duplicació MECP2.

La silueta de la capital del Maresme estava formada per més de 5000 taps d’ampolles de diferents colors, que simbolitzaven les diferents zones de la ciutat separades per les artèries dels carrers més importants. Van ser més de quatre hores de feina per aconseguir finalitzar l’activitat. Els taps s’havien recollit setmanes abans mitjançant aportacions de diferents persones que coneixien el projecte i hi van voler col·laborar.

Segons Blanca Gimeno, responsable d’AlterArte, la iniciativa va ser “una manera d’aportar el nostre granet de sorra a les festes de Mataró, Les Santes. La idea era que tots treballéssim per fer una activitat conjunta i el resultat final fos satisfactori. I crec que així va ser. A més, l’acció artística ha estat del tot solidària, perquè els taps que vam fer servir podran ajudar, encara que d’una manera molt humil, a més persones que ho necessiten.”

Aquesta ha estat la segona vegada que AlterArte ha desenvolupat una de les seves activitats al Fossar Xic de Mataró. L’any 2013, també per aquestes dates, van preparar un treball “origami” amb ocells i flors de paper que van vestir la petita plaça de color i positivitat.