AlterArte experimenta amb noves tècniques en plena natura

AlterArte experimenta amb noves tècniques en plena natura

Els usuaris del programa artístic del CFP van conviure durant quatre jornades en una residència en la que van adquirir coneixements amb tints i estampacions naturals

Set usuaris d’AlterArte van allotjar-se la setmana passada a la residència d’artistes Cal Gras d’Avinyó per a treballar amb tallers creatius en un entorn natural i especialment dirigits per a persones amb problemes de salut mental. En la seva visita van poder comptar amb la presència de l’artista Roser Oduber del CACiS (Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat) de Calders, que els va ensenyar diferents tècniques pictòriques creades amb tints minerals i vegetals i els va oferir l’experiència d’utilitzar els elements de la terra com a inspiració per a les seves obres.

Era la primera vegada que el programa artístic del CFP intervenia en aquesta iniciativa, que s’emmarca dins el programa Natura és Cultura, organitzat per la Fundació Setba en col·laboració amb el CACiS. Els usuaris d’AlterArte van ser convidats en aquesta ocasió per a una estada de quatre dies en els que van intentar aprofitar al màxim tots els coneixements que els responsables del projecte van posar a la seva disposició.

El taller va començar amb una sortida amb l’objectiu de fer una recol·lecta dels tints que es poden trobar en el nostre entorn. D’aquesta manera els usuaris van aprendre quines són les flors, plantes, terra o pedres que els poden servir per a omplir de color les seves obres. Seguidament, amb la supervisió de l’artista Roser Oduber, van experimentar amb diverses textures i aiguades, l’estampació de plantes i nous materials com el làtex natural.

Per a finalitzar el taller, que portava el nom de Rastres de Natura, els usuaris van recórrer un camí forestal deixant-hi estratègicament penjades algunes de les seves creacions. D’aquesta manera l’art dels nostres companys es va mimetitzar amb la pròpia natura del lloc com a testimoni del respecte pel medi ambient i de l’agraïment per tots els recursos que els hi havia proporcionat durant la seva estada.

Els usuaris d’AlterArte van marxar de la residència de Cal Gras havent viscut una experiència molt enriquidora. Van aprendre moltes coses noves que de ben segur aplicaran a la seva tècnica en properes càpsules i treballs. Van poder estar en un contacte permanent amb la natura i en definitiva, tots ells van valorar molt positivament la seva participació en el programa.