AlterArte exposa el taller Natura és Cultura al Museu Comarcal de Manresa

AlterArte exposa el taller Natura és Cultura al Museu Comarcal de Manresa

Els usuaris que van participar a l’activitat del passat setembre a la residència Cal Gras d’Avinyó van visitar el museu per a veure les seves obres exposades

A principis de setembre, set usuaris del programa artístic AlterArte van viatjar a la residència d’artistes Cal Gras d’Avinyó per a treballar amb diversos tallers que tenien com a temàtica la utilització de tints i tècniques naturals i el contacte amb la natura. Aquest passat dissabte, la fundació Setba, organitzadora de l’activitat, va convidar a aquests participants a veure les seves obres exposades al Museu Comarcal de Manresa.

Els tallers del programa Natura és Cultura van gaudir aquest any de la presència de tres projectes d’integració social basats en disciplines artístiques. Un d’ells va ser AlterArte, que participava per primer cop en l’activitat. Els altres dos eren Susoespai i Ràdio Nikosia. D’aquesta manera, en la inauguració d’aquesta exposició, els usuaris i educadors de les tres entitats van poder intercanviar opinions i valorar el treball fet en conjunt.

La mostra incloïa totes les obres que durant els quatre dies d’estada a la residència van estar confeccionant els participants en els tallers. Destacaven unes teles de cinc metres de llarg, estampades amb elements naturals, que simbolitzaven la integració amb la natura i el respecte al medi ambient. També vam poder veure uns vídeos curts dels usuaris que donaven la seva opinió sobre què els havia semblat l’experiència i quines tècniques els havien satisfet més dels tallers.

Com a cloenda de l’acte, Dario Olaortua, president de la fundació Setba, va tenir unes paraules d’agraïment per a tots els participants en els tallers i els va emplaçar a continuar l’any vinent en una nova edició de l’activitat. També el director del Museu Comarcal de Manresa, Francesc Vilà, va mostrar-se content de poder exposar la mostra en una de les sales d’aquest equipament cultural de la capital del Bages.