Alterarte inaugura la primera exposició de Parelles Artístiques a Mataró

Alterarte inaugura la primera exposició de Parelles Artístiques a Mataró

La mostra, que estarà exposada fins el 5 de març a l’Ateneu de la Fundació Iluro, va comptar amb la presència dels artistes de les nou obres fetes a dues mans entre el programa del CFP i l’Associació Sant Lluc per l’Art

pa1

La primera exposició de Parelles Artístiques a Mataró va inaugurar-se el passat divendres 3 de febrer a l’Ateneu de la Fundació Iluro. La mostra va comptar amb tots els artistes de les nou obres que van fer conjuntament durant el passat estiu els usuaris i usuàries d’Alterarte i de l’Associació Sant Lluc per l’Art. A l’acte també hi van assistir nombrosos usuaris i professionals del CFP així com representants dels altres organitzadors com Osonament, la Fundació Iluro, BBVA-CX i la Fundació Antiga Caixa de Manlleu.

Durant la presentació de l’exposició, la patrona de la Fundació Iluro Isabel Llaquet va agrair la iniciativa als organitzadors i va assenyalar el compromís de la fundació amb l’art local i en especial amb el projecte de Parelles Artístiques. Després va ser el torn de Jordi Mela, sotsdirector del Centre de Formació i Prevenció, que va posar èmfasi en el treball que suposa posar en pràctica accions com aquesta però també en els grans beneficis que aporta als usuaris en la seva creativitat i millora de la seva salut mental.

img_20170203_191034

Tot seguit la terapeuta Neus Vila d’Osonament, entitat que ara fa onze anys va engegar Parelles Artístiques, va mostrar-se molt satisfeta de que el programa que ells van fundar es pugui portar amb tant d’èxit a d’altres punts de la geografia catalana com ara Mataró. I finalment Antoni Luis, president d’artistes de l’Associació Sant Lluc per l’Art i José de la Vega, artista d’Alterarte, van explicar la magnífica experiència que han tingut treballant junts en les obres en nom de tots els participants.

Unes obres amb tècniques molt variades

I és que aquesta jornada va ser la culminació d’una feina que durant els mesos d’estiu va reunir a nou parelles que van treballar colze amb colze per aconseguir unes creacions d’una qualitat artística innegable. Les diferents obres van anar des de la pintura acrílica, passant pel mosaic, el treball amb fang o l’edició de vídeo i fotografia.

Una experiència molt satisfactòria per les dues bandes

Els usuaris d’Alterarte van aprendre noves tècniques i maneres de fer amb artistes professionals, com els integrants de l’Associació Sant Lluc per l’Art. I aquests darrers van poder enriquir-se amb la visió diferenciada de l’art que tenen els artistes d’Alterarte. Un procés que segons tots els integrants ha aportat alguna cosa nova al seu mètode de treball.

L’exposició, que es pot visitar fins el dia 5 de març, tindrà una altra cita important el proper divendres 17 de febrer a les 19:30, dia en el qual els diferents artistes faran una visita guiada explicant les seves experiències a qualsevol persona que es vulgui acostar a interessar-se per aquest projecte tan enriquidor.