AlterArte presenta la mostra d’autoretrats “Jo mateix”

AlterArte presenta la mostra d’autoretrats “Jo mateix”

El projecte inspirat en la figura de Maria Lassnig s’ha exposat al Centre Cívic Urgell amb la participació d’usuaris de diversos Serveis de Rehabilitació Comunitària 

El passat dijous 14 de maig es va inaugurar al Centre Cívic Urgell de l’Eixample de Barcelona la mostra d’autoretrats “Jo mateix”, un projecte artístic impulsat per AlterArte que ha comptat amb la presència de diferents usuaris dels Serveis de Rehabilitació Comunitària del Maresme, Premià, Tres Turons i Les Corts. El procés de creació de les obres s’ha portat a terme a la Fundació Antoni Tàpies i s’ha basat en l’exposició sobre l’artista austríaca Maria Lassnig que es pot veure dins la seva col·lecció.

Lassnig va desenvolupar una tècnica d’autoretrat molt personal mitjançant el que ella anomenava “consciència del cos”. Basant-se en aquesta idea, els usuaris dels Serveis de Rehabilitació Comunitària han treballat la interiorització dels sentiments i percepcions corporals triant diferents paletes de colors i tal com feia Lassnig, identificant-se dins d’una altra persona, animal o màquina. D’aquesta manera els artistes han pogut deixar volar la seva imaginació i combinar totes aquestes influències per desenvolupar la seva visió personal de l’autoretrat.

En la mostra podem adonar-nos de les molt diverses idees que han sorgit entre els autors, que capten les seves emocions i la seva pròpia representació interior del seu cos i personalitat. Els responsables dels diferents centres participants han accentuat la qualitat i la capacitat de creació dels usuaris i han considerat el projecte de molt interessant i enriquidor.

Per la seva part, la directora del Centre Cívic Urgell, Esther Amice, ha destacat positivament la presència de la mostra a l’equipament municipal ja que “s’ha de recolzar el foment de l’art i la creativitat com en el cas d’aquesta iniciativa”. Per Amice, ha estat “molt atractiu seguir tot el procés artístic i veure la manera en que tots ells han treballat les formes i els colors”.

L’exposició d’autoretrats “Jo mateix” es podrà veure al vestíbul del centre cívic fins el proper dia 6 de juny.