AlterArte redescobreix el passat tèxtil de la capital del Maresme

AlterArte redescobreix el passat tèxtil de la capital del Maresme

Els usuaris i usuàries del programa artístic del CFP van visitar una exposició de quatre creadors que s’han inspirat en l’època d’auge industrial mataronina

factory

Els usuaris i usuàries del programa AlterArte van acostar-se fins l’exposició “Tèxtil, mirant enrere” el passat dijous 19 de novembre per agafar idees per a les seves properes activitats. Aquesta mostra, que es presenta a la sala d’exposicions Sant Lluc del Casal de la Aliança de Mataró fins el 6 de desembre, conté obres de quatre artistes que han volgut recordar el passat de la indústria tèxtil mataronina, que va tenir una importància cabdal sobretot durant la primera meitat del segle XX.

Un cop dins de la sala, els companys d’AlterArte van poder veure diferents creacions fetes amb tècniques ben diferents: Estampats, acrílics sobre tela, aquarel·les i fotografies relacionades amb l’àmbit de les fàbriques que produïen teixits a la capital maresmenca.

DSC_1610

Els quatre responsables d’aquestes obres (Pilar Díaz-Mariblanca, Trini Gómez, Antoni Luis i Pepi Roig) han demostrat un gran coneixement d’aquest sector industrial i una cura especial per a reinterpretar en els nostres temps com era la vida en aquelles condicions econòmiques i laborals.

Recuperen imatges antigues que ens rebel·len com treballaven les persones a les fàbriques, els grans finestrals que donaven llum a l’interior de les naus, els instruments utilitzats per a l’obtenció de les peces de roba o els dissenys d’època que vestien a senyors i senyores.

DSC_1627

També entre totes les creacions es pot trobar un llibre sobre l’antiga fàbrica de Can Marfà, projectat amb diverses teles i tècniques de cosit juntament amb instantànies antigues que resulten en una mena de conte per adults que transporta a l’enrenou de la factoria i al soroll de les màquines.

Els nostres amics d’AlterArte van quedar molt satisfets de la seva assistència a la mostra i van poder recollir la inspiració per a traslladar tot el que van observar en les seves futures obres. AlterArte està treballant actualment en una càpsula amb tècniques tèxtils i la visita al Casal de l’Aliança va ser una molt bona excusa per aprendre totes les coses que es poden fer amb aquesta disciplina artística.