Coneixes el gènere musical “Lo Fi hip hop”? Una mescla relaxant i melòdica

Coneixes el gènere musical “Lo Fi hip hop”? Una mescla relaxant i melòdica

El Lo Fi hip hop és un gènere que barreja hip hop i jazz entre altres gèneres. Per què? per provocar un estat relaxat en les persones.

El Lo Fi significa Low Fidelity, i aquest tipus de música té un tempo molt lent, entre 80 i 90 bpm com a màxim.

La gràcia d’aquest gènere és que els sons sonen com a vell, com si estiguessin gravats malament però en realitat és un efecte produït per equalitzar els sons i tot el procés de producció que li donen aquest toc a antic.

A mi m’agrada molt aquest gènere perquè em relaxa bastant i, a vegades, quan un té ansietat és millor escoltar música que et relaxi i et calmi d’alguna manera.

També cal dir que sovint les melodies tendeixen a ser una mica tristes però si ets propens a sentir-te malament amb facilitat escolta només el LoFi que és més alegre, per dir-ho d’alguna manera.

Hi ha pocs rapers que facin el Lo Fi hip hop, la majoria són ritmes sense veu, és a dir, només música encara que també hi ha qui sampleja (samplejar és agafar un tros de música o de veu d’una altra cançó) cançons per a posar-li una mica de veu a la musica el fi, i també hi ha pocs com he dit abans que es dediquen a rapejar en ritmes lents tipus el Lo Fi i la veritat és que no és molt conegut aquest gènere i jo el vaig descobrir fa anys però fins ara no l’havia escoltat amb atenció ni m’havia fixat en els matisos.

Em dona molt bon rotllo en general aquest gènere musical així que us ho recomano!

Aquí us deixo una cançó d’exemple:

 

Javier Sánchez Lara, SRC Maresme