Neix el Programa de Grups terapèutics per a familiars de persones que atenem des de recursos de salut mental

Neix el Programa de Grups terapèutics per a familiars de persones que atenem des de recursos de salut mental

En els últims anys ha anat en augment la preocupació per l’atenció i les cures cap a les persones que pateixen alguna problemàtica de salut mental. Però, qui s’encarrega dels que cuiden? Tenint en compte la importància fonamental que representa el suport afectiu de les persones ateses hem creat un Programa de Grups Familiars. Així, ampliem la ja consolidada atenció familiar que fem amb els Grups Psicoeducatius i brindem suport i assessorament individual.

Conviure amb una persona amb patiment psíquic no és fàcil. Les dinàmiques familiars es veuen afectades per aquesta particularitat. Les tasques que ha d’assumir una mare, un pare, els germans o una parella, provoquen en molts casos una sobrecàrrega emocional que també ha de ser cuidada. Amb l’objectiu de facilitar un espai destinat a escoltar i reflexionar des de la singularitat de cada història, hem construït tres grups de conversa i suport. Són espais adreçats als cuidadors de persones ateses al SRC Burriac, al SRC Maresme i al Grup de Joves.

La Mariana Leibner Alvarez, la Silvia Angurell Purroy i la Laura Gómez Quijada, professionals de la salut mental que formen part de l’equip del CFP, treballaran per oferir un espai terapèutic on poder abocar angoixes, inquietuds i preocupacions vinculades amb la convivència, alhora que per reforçar o crear eines pel dia a dia. Tanmateix, amb aquesta proposta pretenem incidir en la millora de la persona atesa, a partir de la millora de les dinàmiques familiars.