De la necessitat de construir una caseta per La Klosca a la formació compartida entre joves de diversos recursos

De la necessitat de construir una caseta per La Klosca a la formació compartida entre joves de diversos recursos

La transversalitat dels serveis del CFP dona la oportunitat de que, sovint, la necessitat d’un recurs pugui ser coberta per un altre i, per altra banda, de que persones que atenem puguin seguir un itinerari dins d’aquest engranatge de serveis. Així, tenen una atenció integral. És el cas, per exemple, d’alumnes de les Formacions Ocupacionals que esdevenen treballadores dels serveis comercials o bé de joves de pisos que accedeixen a l’Àrea Diürna per adquirir competències laborals.

Sempre que sorgeix una nova necessitat, la persona responsable de cada servei pensa com es podria satisfer i, alhora, com podria ajudar a les persones que atenem des dels altres serveis per aprendre, millorar les competències o treballar diferents habilitats.

És el cas de la construcció d’una casa nova de fusta per la Clara, la gosseta que viu a La Klosca, el CET de producció d’ous ecològics del CFP.

 

Un treball transversal entre diferents col·lectius als que formem

El projecte de construcció de la caseta va esdevenir una oportunitat perquè els joves que aprenen fusteria des de diferents serveis hi treballessin conjuntament. Així, joves del Programa Específic d’Atenció als Trastorns Psicòtics Incipients (PAE_TPI), del Prelaboral, de l’’Àrea Diürna i un alumne en pràctiques s’hi han dedicat recentment.

 

S’han pogut conèixer i aprendre uns dels altres i hem pogut donar una resposta de formació integral. S’han utilitzat diverses metodologies com la realització dels plànols, la utilització de tota la maquinària grossa i petita per optimitzar les fustes i, a més, s’ha realitzat la construcció i l’envernissat de la caseta.

En definitiva, un treball en equip a fi de seguir aprenent, de crear sinergies entre uns i altres i de donar resposta a una necessitat puntual. Una pràctica real del que es poden trobar un cop accedeixin al mercat laboral.

 

Moltes felicitats pel resultat!!