Educat Serveis Auxiliars acull a 5 alumnes d’Auxiliar de neteja en pràctiques a diverses Escola Pia de la comarca

Educat Serveis Auxiliars acull a 5 alumnes d’Auxiliar de neteja en pràctiques a diverses Escola Pia de la comarca

Enguany degut a la situació sanitària que estem vivint és especialment complicat trobar empreses que acceptin alumnes en pràctiques per tal de minimitzar els contactes socials entre els seus equips i preservar les mesures preventives de contagi de Covid- 19 al màxim.

Això, pel servei d’Intermediació Laboral, que treballa per acompanyar a les persones que atenem en el seu procés d’inserció laboral ha suposat un “handicap”. Malgrat que molts/es alumnes s’han format teòricament, oferir-los un lloc on realitzar les pràctiques ha esdevingut tot un repte. És en aquest moment on s’adquireix l’experiència i s’inicia el recorregut laboral en el sector pel que s’han format i, per això, l’equip del servei ha cercat tots els camins per aconseguir-ne.

 

La cooperativa Educat Serveis Auxiliars de l’Escola Pia i la seva Responsabilitat Social Corporativa

La Formació Ocupacional “Auxiliar de serveis de neteja” ha estat una de les que s’ha vist més afectades davant d’aquesta dificultat per a trobar empreses on fer pràctiques. Fins ara, molts dels

alumnes les realitzaven a centres mèdics i, lògicament, enguany ha estat inviable fer-les a aquests.

Sortosament, Educat Serveis Auxiliars, ha acollit a un total de cinc alumnes en pràctiques repartits entre les Escola Pia de Mataró i Calella, una oportunitat molt valorada per l’equip i els i les alumnes ja que serà vital perquè puguin començar a aprendre com serà el dia a dia a les seves futures ocupacions laborals i millorar les seves habilitats i competències.

Així doncs, estem molt agraïts/des perquè, davant d’aquests temps tan complicats que estem vivint on accedir al mercat laboral és més dificultós, especialment pels col·lectius vulnerables, aquestes oportunitats signifiquen molt per ajudar a que les persones que atenem esdevinguin autònomes i millorin al màxim la seva qualitat de vida.

 

La Formació Ocupacional, clau per accedir al mercat laboral

Els cursos de Formació Ocupacional són accions adreçades prioritàriament a persones treballadores desocupades i, en el nostre cas a persones amb discapacitat, que promou el Servei d’Ocupació de Catalunya. Consten d’una part teòrica i una de pràctica per tal de conèixer l’ofici i aprendre a desenvolupar les tasques de cada lloc de treball. Actualment oferim les formacions d’Auxiliar en Serveis de Neteja i Recepcionista / Telefonista d’Oficina. Un cop acabat el curs s’obtindrà el Diploma d’Aprofitament expedit pel SOC.

Els requisits per accedir-hi són tenir mínim 16 anys i disposar d’un certificat de discapacitat i tenir les aptituds físiques i psicològiques per a poder desenvolupar els mòduls.  Per això, és una gran porta d’accés al món laboral per aquelles persones que no tenen titulacions ni experiència. Poden formar-se en matèries que en un futur, els permetrà accedir al món laboral aportant coneixements experiència i professionalitat. En el cas del curs  d’Auxiliar de Serveis de Neteja la formació que reben és sobre higiene i neteja diària d’instal·lacions i manipulació d’equips i maquinària de neteja. Un sector sempre necessari i que, avui, amb la gran quantitat de mesures higièniques a seguir, ha esdevingut més essencial que mai.

 

En qualsevol cas, la realitat és que l’accés a llocs de pràctiques ara mateix  és dificultós i que centres com Educat Serveis Auxiliars i l’Escola Pia fan una aportació social grandiosa amb el seu acolliment de persones en pràctiques que, de ben segur, les ajudarà a poder esdevenir autònomes gràcies a la seva experiència en el món laboral.