El CFP celebra el Dia Mundial de la Salut Mental a Barcelona

El CFP celebra el Dia Mundial de la Salut Mental a Barcelona

La trobada, que cada any organitza Fòrum Salut Mental, va ser una festa reivindicativa amb la intenció de fer més visible a la societat el col·lectiu de la salut mental

img_20161007_115055

Educadors i usuaris del Centre de Formació i Prevenció van reunir-se a la Plaça Universitat de Barcelona el passat divendres 7 d’octubre per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental. Aquest acte, que cada any organitza la federació Fòrum Salut Mental, aplega a nombroses associacions que defensen els drets d’aquest col·lectiu i compta amb la presència de diverses personalitats polítiques que ofereixen recolzament institucional a les seves reivindicacions.

La jornada va començar amb la col·locació d’un mural on les persones podien escriure els seus pensaments sobre la salut mental. Aquest any, amb el hashtag #somvisibles i el lema “Fem Visible l’Invisible”, es buscava conscienciar sobre el reconeixement social de les persones amb problemes de salut mental i la seva integració en tots els àmbits.

img_20161007_104129

Tot seguit es va donar pas a l’actuació del Mag Stigman, que va posar el punt divertit de l’acte amb els seus trucs en els que van participar voluntaris de les diverses associacions que estaven reunides a Plaça Universitat. Mentrestant, les parades de les entitats anaven rebent la visita de persones que s’apropaven per a conèixer les activitats i programes i serveis que ofereixen.

Finalment va ser el torn dels parlaments. La presentació dels discursos va anar a càrrec de la periodista badalonina Lídia Heredia. La jornada va gaudir de la presència de la Consellera de la Presidència Neus Munté, el Conseller de Salut Antoni Comín i la Comissionada de Salut Gemma Tarafa.

20161007_133158

Per a concloure l’acte, tots ells van simbolitzar aquest fet de “fer visible l’invisible” encenent un interruptor gegant que significava precisament el fet d’encendre la llum, d’obrir els ulls i de veure la realitat del col·lectiu de la salut mental i d’aquesta manera, com es fa cada any amb aquesta festa, intentar trencar l’estigma i fer-los més presents en la societat.