El CFP i la Comunitat Terapèutica del Maresme amplien el seu compromís amb el projecte Cominser

El CFP i la Comunitat Terapèutica del Maresme amplien el seu compromís amb el projecte Cominser

Un cop finalitzada la subvenció per un any de la Fundació La Caixa, les dues entitats han decidit continuar amb el programa per les bones dades que ha evidenciat

Sin nombre

El passat 31 d’octubre va acabar el període de finançament que la Fundació La Caixa havia dipositat en el projecte Cominser. Les dues associacions participants, el Centre de Formació i Prevenció i la Comunitat Terapèutica del Maresme, van reunir-se recentment i van acordar seguir amb el programa. L’aportació de La Fundació La Caixa ha estat un impuls molt important per consolidar-lo durant aquest primer any, pel que les dues entitats han decidit assumir i donar continuïtat al projecte. La decisió s’ha basat en les bones dades que ha mostrat des del seu inici.

El projecte Cominser pretén potenciar la inserció sociolaboral de persones amb problemes de salut mental amb un programa d’adquisició de competències. És a dir, es treballen amb els usuaris i usuàries diferents punts importants per tal de que es puguin incorporar al mercat de treball, assessorant-los i acompanyant-los per tal que aquest procés sigui una experiència engrescadora.

Durant aquest any que porta en funcionament, ha aconseguit unes xifres que parlen per sí mateixes. 80 persones participants i 25 empreses vinculades al projecte. D’aquesta relació els usuaris i usuàries s’han inserit al mercat de treball mitjançant 31 contractes laborals. Això suposa gairebé un 40% de percentatge d’èxit del programa en aquest sentit. També s’han aconseguit 22 convenis de pràctiques, els quals alguns d’ells han resultat posteriorment en contractes de treball i d’altres malauradament no.

Deixant de banda l’estadística, els responsables del projecte Cominser també han apreciat durant el període d’aprenentatge millores a nivell d’estabilitat clínica i social per part dels participants. Aquesta és una dada molt a tenir en compte, ja que un dels objectius era en primer lloc generar auto-estima i motivació a les persones ateses durant el seu camí cap a la recerca de feina.

Han estat tots aquests motius els que han portat a les dues entitats, el Centre de Formació i Prevenció i la Comunitat Terapèutica del Maresme, a continuar amb aquest acord de col·laboració per tal que el projecte Cominser pugui continuar ajudant a més persones a trobar un lloc de treball.