El CRAE es reinventa i viu un estiu d’esplai creat per infants i educadors/es

El CRAE es reinventa i viu un estiu d’esplai creat per infants i educadors/es

Enguany l’estiu podent gaudir d’activitats a l’aire lliure ha estat més esperat que mai, especialment pels més petits/es. En el cas del CFP són els vint infants i adolescents que viuen al CRAE.

Donada la situació sanitària, el CRAE s’ha hagut de reinventar durant el Juliol i Agost per prevenció i perquè moltes entitats no han fet casal durant aquest estiu. Així doncs, l’equip educatiu va decidir crear un esplai propi amb la particularitat de que els nens i nenes han participat de la planificació de la programació proposant tallers i sortides que els hi agradaven. En paraules de la Irene, subdirectora del CRAE: “Ha estat un èxit i ens ha fet pensar de continuar així d’aquí en endavant”. Segons comenta, la relació i el vincle que s’està creant entre educadors/es i infants i adolescents està sent molt positiu i enriquidor.

Les activitats i sortides que realitzen són moltes i variades. Algunes d’elles tenen a veure amb la millora de les instal·lacions, com ara el fet de pintar el terrat del CRAE. Altres són  sortides de tot tipus, a dia d’avui ja han anat al laberint d’Horta, al Cosmocaixa, al Cap de Creus i a Water World, entre d’altres. Així, coneixen més la diversitat del territori. També passen estones a casa, prenent el sol i descansant, fan sortides en bicicleta, van a la piscina, a pescar, etc. En definitiva, activitats diàries per fer cultura, descansar i gaudir d’un estiu diferent.

Tots/es ells/es han passat el confinament junts, acompanyats/des per l’equip educatiu i el personal de serveis  i sense veure les seves famílies durant setmanes. Un afegit a la situació viscuda per la majoria de la població difícil de gestionar. Si bé és cert que el confinament i posterior desescalada i aprenentatge de totes les mesures a prendre ha estat complicat d’entendre per la majoria dels infants, els nens i nenes del CRAE han estat sotmesos a més pressió per la seva realitat i aquestes setmanes de lleure estan essent un elixir per a tots/es ells/es.

Aquest període de gaudi i desconnexió els servirà per començar la nova etapa escolar amb energia positiva. En quant a l’equip professional, el fet de veure que fer partícips als infants de la planificació ha estat un èxit obre la porta a un nou camí per a donar resposta a futurs escenaris en què es puguin trobar.