EL CRAE ja està preparat per un estiu diferent als que hem viscut sempre

EL CRAE ja està preparat per un estiu diferent als que hem viscut sempre

Queden pocs dies perquè els infants i adolescents del Centre Residencia d’Acció Educativa (CRAE) del CFP, el Mas Sant Jordi, finalitzin l’etapa escolar i la programació de l’estiu ja està més que definida.

Un estiu que es preveu molt diferent al del 2020, marcat totalment per la situació pandèmica i, també, al de tots els anteriors. Serà un híbrid entre el que vam viure l’any passat i el que coneixíem com a estiu abans que la situació sanitària es desbordés degut a la proliferació de la Covid-19.

L’any passat va ser impossible l’assistència a casals i colònies ja que la majoria van ser anul·lats. Per això,  el CRAE es va reinventar creant un esplai propi, amb activitats preparades conjuntament pels joves i infants i l’equip educatiu. El resultat va ser tot un èxit.

Enguany, amb la represa d’activitats però, alhora, la necessitat de seguir mantenint les mesures per a prevenir el contagi de la Covid-19, els infants i joves del CRAE gaudiran d’activitats a altres recursos, on podran estar amb nens i nenes amb els que no conviuen i, alhora, d’altres preparades només per a tots els convivents a la residència.

 

El juliol, mes de casals i/o campus esportius i de repetir l’experiència d’esplai propi

Durant el mes de juliol la majoria d’infants i adolescents mitjans i petits del CRAE participaran a casals d’estiu i/o a campus esportius. És de vital importància que sigui així doncs això els hi permet relacionar-se amb altres nens i nenes.

En el grup dels més grans el plantejament serà diferent. Degut a l’èxit de l’any passat han demanat organitzar, de nou, activitats conjuntament i mantenir la idea de l’esplai propi. L’equip educatiu ha decidit que els grups de petits i mitjans cal que vagin a recursos externs per a relacionar-se amb altres infants però que, en el cas dels grans, es pot repetir l’experiència. Així, aquests participaran d’una programació paral·lela d’activitats tant al CRAE com a fora del mateix, acompanyats/des per educadors/es.

 

Un agost amb varietat d’opcions

A l’agost la diversitat d’activitats és més gran que el juliol. Per una banda, farem una programació amb tots els infants i joves , a la que participaran gràcies a les assemblees.

A més, alguns realitzaran estades amb les seves famílies. I, d’altres, assistiran a colònies organitzades per Fundació Pere Tarrés, Esplai la Tribu de Mataró i la Residència La Carral. Sovint hi troben nens que ja coneixen d’anys anteriors i ja s’hi esperen.

 

Una gran diversitat d’activitats i el manteniment de les mesures per prevenir els contagis de la Covid-19

La planificació de l’estiu compta amb propostes molt variades, sempre prioritzant les visites a familiars dels infants i el manteniment de les mesures per a prevenir els contagis estant preparats, en tot moment, per si hi ha confinaments.

Es procura que siguin activitats diverses i a l’aire lliure. Entre elles, sortides a la platja, per conèixer la comarca (Castell de Burriac, Creu de Canet, Corredor del Montnegre…) i d’altres zones del territori com el Cap de Creus.

És important que, tot i que l’estiu és una etapa de desconnexió, els infants i adolescents mantinguin la rutina en aspectes com fer neteja o bé reforç escolar setmanalment. Alhora, hi ha estones lliures, a fi de que cadascun/a d’ells/es pugui fer el que vulgui.

 

Per a prevenir els contagis de la Covid-19 mantenim la realització  d’activitats en petits grups, evitant les que comporten molta afluència de gent, remarquem la necessitat de mantenir la distància, utilitzar mascareta i fer una rentada de mans sovint. A més, no realitzarem una sortida conjunta i dirigida des del CRAE, a petició de l’equip. I, per últim, seguirem estant coordinats amb la DGAIA  i els professionals del CAP que ens fan indicacions i seguiment mèdic i epidermiològic per protegir els infants i els i les professionals.

 

Amb tot, aquest estiu es presenta com una experiència nova, una altra vegada. Es reactiven activitats i estades a casals i colònies però, a la vegada, amb unes característiques diferents i mesures de prevenció a seguir. El nostre desig és que, tant l’equip com els infants i adolescents, puguin gaudir d’aquests mesos estant el màxim de protegits i protegides.