El curtmetratge que presentarem al Psicurt està en ple procés de realització

El curtmetratge que presentarem al Psicurt està en ple procés de realització

Enguany presentarem un curtmetratge a la VII edició del Psicurt, el Festival de curtmetratges sobre salut mental organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia.

Hi participen joves que atenem des de diversos recursos com els joves dels SRC, Intermediació laboral i Prelaboral. Així doncs, la creació del Psicurt és una activitat transversal de varis serveis del CFP.

 

La productora i escola de teatre amb qui tot ha començat

Les actrius i els actors del Psicurt són persones que atenem però, res d’això seria possible sense la producció de Gravitó TV i l’expertesa en interpretació de La Teatral. Ambdós companyies dirigeixen, donen forma i produeixen el curtmetratge. La Teatral, arrel d’haver col·laborat amb nosaltres en varies ocasions, ens va fer la proposta de poder fer un curt per presentar al Festival, i així es va engegar el projecte. És una escola de teatre que ha fet varis tallers de teatre als SRC del CFP.

 

La participació d’extres al curt

Al Psicurt hi participen persones ateses al CFP, col·laboradors i extres. Aquests últims són alumnat de l’Institut Cinc Sènies i també professionals del CFP.

L’alumnat durant les últimes setmanes ha tingut la oportunitat de reflexionar sobre la realitat de les persones que conviuen amb una problemàtica de salut mental. Primer, a través d’ una xerrada que va fer Sílvia Angurell, coordinadora del Programa d’Atenció a Persones amb Trastorns Psicòtics Incipients (PAE-TPI). I, després, participant a aquest rodatge. Tal i com comenta Lucía Pose, sotsdirectora de l’àrea de Salut Mental: “Una acció antiestigma força important i comunitària.”

Tanmateix han participat professionals del CFP, col·laboradors i voluntaris i també membres de La Teatral, familiars i amics. Tots plegats, omplint els carrers amb càmeres i somriures.

Amb tot, ahir vam viure una sessió més de rodatge. Molt dinàmica, amb escenes espectaculars, amb limusina inclosa i la motivació dels actors i actrius de fer-ho de la manera més professional possible.

N’estan gaudint molt. Esperem, ben aviat, poder-vos compartir més detalls.