El grup de dones reflexiona sobre l’educació no sexista i fa una versió actualitzada d’un “Manual de la bona esposa”

El grup de dones reflexiona sobre l’educació no sexista i fa una versió actualitzada d’un “Manual de la bona esposa”

Per commemorar el Dia Internacional per l’Educació No Sexista, el grup de dones del SRC Burriac ha liderat el projecte d’actualització del “Manual de la buena esposa”, publicat l’any 1958 dins la Secció Femenina del Moviment Nacional.

El Grup de Dones és un espai de diàleg i confiança on es desenvolupen les sessions tot repensant la figura de la dona al llarg dels anys i el paper que tenen actualment. Es tracta d’un exercici de desaprendre els patrons del passat, per tal d’encarar un futur més igualitari per tots. Partint d’aquesta premissa, es van dedicar algunes sessions a actualitzar el “Manual de la buena esposa”.

El Manual recull com ha de comportar-se tota dona per tal de ser desitjable. Tenint en compte els grans avenços que ha fet la societat en qüestió d’igualtat, el Grup de Dones vol també aportar el seu granet de sorra tot actualitzant aquest manual per un més adequat.

Pensem que l’educació hauria de donar als infants aquets missatge, a través del qual podran comprendre que tots som iguals, en drets i deures, i que només caminant d’igual a igual, construïm societats mes justes.

Us mostrem, a la part esquerre, el que diu al manual i, a la dreta, el que proposen el grup de dones: