El lliurament de premis dels Jocs Florals CFP, una trobada presencial i participativa

El lliurament de premis dels Jocs Florals CFP, una trobada presencial i participativa

Ahir vam entregar els premis a les persones guanyadores dels Jocs Florals CFP. Aquest certamen, de poesia i narrativa breu emmarcat en la diada de Sant Jordi, va néixer en ple confinament domiciliari. És per això que aquesta edició ha estat la primera en què hem tingut la oportunitat de trobar-nos tots/es per compartir el lliurament de premis.

Hi van assistir les persones guanyadores i els seus familiars, el Director General de l’entitat, Jaume Clupés, i el Sotsdirector, Jordi Mela, professionals del CFP i persones que atenem des del SRC Maresme. També vam comptar amb la presència de la Lola Renau, editora de Neret Edicions i col·laboradora habitual d’Alterarte, que va parlar sobre la importància de la paraula i l’expressió. Tal i com va dir: “Creatius ho som tots. Qualsevol activitat que fem pot ser creativa”.

 

Una entrega de premis personal i emotiva

L’acte es va iniciar en un ambient distès i, després de les presentacions pertinents, la Carla Budó, organitzadora del concurs i Educadora Social del CFP, va entregar el premi als guanyadors, un lot de llibres de la llibreria d’intercanvi de l’entitat, Llibre Actiu.

Després de rebre el recull de llibres els assistents van gaudir de la lectura de les obres guanyadores. L’autora de “In memoriam”, sota el pseudònim de Scarlett Talbot Hatings, va llegir aquesta obra de narrativa breu, que parla de la mort d’una persona estimada. Per la seva banda, la tieta de l’autor d’ ”Onatge de sentiments”, va llegir la poesia, que és un homenatge i un record al seu avi.

Unes lectures llegides amb la il·lusió de compartir el merescut premi amb tots els assistents.

 

Reflexionem sobre la importància de visibilitzar les capacitats del col·lectiu

El Jaume Clupés, Director General del CFP, després d’agrair la participació i felicitar als guanyadors, va expressar la rellevància d’organitzar esdeveniments com els Jocs Florals CFP. Tal i com va comentar, és necessari que es facin accions per potenciar la creativitat i, alhora, visibilitzar les capacitats que tenen les persones que atenem, com són les que conviuen amb una problemàtica de salut mental. I va afegir que és important, també, fer ciutat amb actes com el d’ahir.

Els Jocs Florals CFP han comptat amb la participació de persones ateses des de la xarxa pública de salut mental del Maresme. Concretament, des de l’Hospital de Mataró, el Programa d’Atenció Específica a Trastorns Psicòtics Incipients, el Molí d’en Puigvert, Fundació el Maresme i els SRC del CFP.

Des d’aquí volem fer extensiu el nostre agraïment a totes les persones que ho han fet possible, desitjant retrobar-nos l’any que ve!