El programa Àrea Diürna arrenca de nou amb més d’una trentena de joves

El programa Àrea Diürna arrenca de nou amb més d’una trentena de joves

Aquest servei socioeducatiu per a joves i adolescents inicia el curs 2018/19 amb la presència d’un bon nombre de menors estrangers no acompanyats

 

El programa Àrea Diürna ha començat una nova temporada oferint diversos cursos i tallers per a joves i adolescents. Enguany compta amb 38 joves d’entre 16 i 21 anys tutelats, ex-tutelats o provinents de Serveis Socials. La pecularitat d’aquesta edició és que el 87% dels joves són menors estrangers no acompanyats, que són atesos a centres d’acollida de la comarca.

 

El curs dura fins el mes de juny i conté una varietat d’activitats per a que els seus participants puguin triar les que més els hi agradin. S’inclou un taller de fusteria i muntatge de mobles, un taller de reparació i manteniment de bicicletes, esports com futbol o bàsquet, reforç escolar i habilitats socials, formació i orientació laboral i tutories individualitzades. Aquestes formacions s’adapten a les necessitats dels joves i pretenen establir un itinerari entre la seva etapa de formació i la seva inserció al treball.