El SRC Burriac emprèn el projecte comunitari Taps Up

El SRC Burriac emprèn el projecte comunitari Taps Up

El Servei de Rehabilitació Comunitària de Premià de Mar gestiona la recollida de taps de plàstic per a la lluita contra la síndrome de duplicació MECP2

taps_up

Des del SRC Burriac porten unes setmanes recol·lectant taps de plàstic en diferents punts de recollida de Premià de Mar per a col·laborar amb “Miradas que hablan”, una entitat que vetlla per la cura de la síndrome de duplicació MECP2, una dolència d’origen genètic que provoca diversos problemes físics i mentals en infants. El projecte també compta amb la cooperació de l’associació Arep.

El sistema de recollida de taps és gestionat íntegrament pels usuaris i usuàries del Servei de Rehabilitació, dotant-los d’aquesta manera d’una responsabilitat social i comunitària amb un objectiu molt enriquidor. Han estat els mateixos usuaris els que han triat els punts de recollida i els que comproven l’avenç del projecte recollint tots els taps quan els seus recipients ja estan plens.

Tot i que aquesta programa encara està en la seva fase inicial, s’espera poder ampliar en els següents mesos la recollida a diferents punts del Maresme per tal d’aconseguir una major quantitat de taps i per tant, poder ajudar encara més a l’associació “Miradas que hablan” en la seva tasca.

Cal dir que ja fa temps que el Centre de Formació i Prevenció treballa amb aquesta entitat amb la recollida de taps. L’estiu de 2015, coincidint amb la festa mataronina de Les Santes, els usuaris i usuàries del Servei de Rehabilitació Maresme de Mataró van fer un mapa al terra amb taps que simbolitzava la capital del Maresme amb els seus diferents barris i posteriorment van cedir-los a “Miradas que hablan”.