El SRC Maresme rep la visita de Neus Munté

El SRC Maresme rep la visita de Neus Munté

La consellera de Benestar Social i Família va informar del nou finançament de 20 places per al servei prelaboral del CFP

Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat, va visitar el divendres 10 d’abril les instal·lacions del Servei de Rehabilitació Comunitària del Maresme. La consellera va donar la notícia de la concessió del finançament de 20 places del nou servei prelaboral del Centre de Formació i Prevenció “Tast d’Oficis”. D’aquesta manera s’invertirà en la millora de les competències laborals dels usuaris del centre i dels serveis d’orientació per a que puguin accedir al mercat de treball.

En la reunió, Munté també va conversar amb Jaume Clupés, director del CFP, sobre les mesures que s’han aconseguit realitzar i les que encara queden pendents per a millorar la situació de les persones amb les que treballa el centre. Munté i Clupés van estar d’acord en fer un esforç per incrementar els recursos dels que disposen els serveis comunitaris a Catalunya.

Van donar una especial rellevància a l’àmbit de l’habitatge i l’acollida residencial per a persones amb problemes de salut mental. Segons el director del CFP, en el cas d’aquest tipus de serveis, no només es pot parlar de costos sinó que també s’ha de tenir en compte la funció social que aporten.

La consellera també va reconèixer que s’ha de donar oxigen a les institucions socials per a que puguin tenir una continuïtat en els seus serveis. Munté es va comprometre a revisar les demandes del sector i a fer tot el possible per aconseguir més avenços en el temps que queda per acabar l’actual legislatura.

La visita de Neus Munté al SRC Maresme és la segona ocasió en que la consellera s’ha interessat pels serveis del Centre de Formació i Prevenció durant les seves estades a Mataró aquest mateix any. El passat 30 de gener va voler veure de primera mà la tasca que s’està fent amb infants i adolescents al Centre Residencial d’Acció Educativa de Mataró.