Els Serveis comercials fan un Speed Dating a persones del programa SIOAS

Els Serveis comercials fan un Speed Dating a persones del programa SIOAS

Culminen amb dues contractacions i el coneixement dels perfils de set persones més que acompanyem des del programa de Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat i/o malaltia mental (SIOAS).

 

Els serveis comercials del CFP tenen, també, una vessant social. Promouen la inclusió laboral de persones que pertanyen als col·lectius que atenem. Així, a la seva plantilla sovint podem trobar persones que formen (o han format) part de recursos de l’entitat, com pot ser el de Formació i Intermediació Laboral.

Recentment el Salvador d’Horta, cap dels serveis de Repartiment i distribució de publicitat, Atenció i acollida al públic i Càrrega i descàrrega s’ha reunit amb la Míriam Pérez i el Domènec López, Directora Tècnica del Servei d’Intermediació Laboral i Cap de Formació, respectivament, per explicar-los quins perfils poden necessitar per aquests tres serveis a fi de que ho tinguin en compte en cas de que alguna persona de les que atenen hi pugui encaixar.

 

Entrevistes breus per a conèixer persones ateses des del SIOAS

Després d’aquesta primera trobada van organitzar, conjuntament, una sessió d’entrevistes curtes amb persones que atenem des del programa SIOAS perquè l’equip comercial les conegui i les pugui tenir en compte com a candidats/es quan sorgeixin noves vacants i també en casos de baixes laborals o bé de necessitats puntuals que puguin aparèixer. Nou persones van formar part d’aquesta activitat on van poder explicar la seva formació, habilitats, competències i perfil professional.

Després d’això, el Domènec i el Salvador es van reunir per a comentar com havien anat les entrevistes. Així, l’equip d’Intermediació Laboral podrà ajudar a les persones que acompanya a seguir millorant en les seves habilitats a l’hora d’afrontar una entrevista de treball.

 

Dues persones encaixen en les necessitats actuals i aconsegueixen la inserció laboral

A vegades la feina arriba de la manera més inesperada i fruit de diverses casualitats.
És el cas del Martí i la Clara, dues de les persones que van participar de les entrevistes breus.
El Martí és de Canet i, conegut el seu perfil, l’equip comercial va veure en això una oportunitat: pot dedicar-se al Repartiment i Distribució de publicitat a aquesta població, evitant així el desplaçament de la persona que ho fa actualment i permetent-li, d’aquesta manera, dedicar-se a altres encàrrecs que, fins avui, no es podien cobrir. Un reforç al departament que permetrà ampliar el nombre de feines que podien realitzar fins el moment. Ja ha començat a treballar-hi.

La Clara és d’Argentona i, poc després de les entrevistes, comptàvem amb una feina de Conserge d’una exposició. Durarà unes setmanes i la Clara és qui l’està realitzant.

 

L’atenció transversal i integral, valors primordials del CFP

Aquesta sinergia creada entre el departament Comercial i el de Formació i Intermediació Laboral és un exemple més que mostra com ens coordinem internament. Els professionals d’un servei coneixen les necessitats i realitat de l’altre i, sobretot, de les persones que acompanya. Així, sempre que és possible, creem un itinerari intern que els hi dona eines i recursos per a recuperar-se i incloure’s en diversos àmbits. Un d’ells, el laboral, vital per aconseguir l’autonomia.

Esperem que d’aquest Speed Dating sorgeixin moltes més oportunitats d’inserció laboral!