“Ens Descobrim” el Treball de Recerca que mostra la realitat de joves nouvinguts que acompanyem a través de la fotografia

“Ens Descobrim” el Treball de Recerca que mostra la realitat de joves nouvinguts que acompanyem a través de la fotografia

Un grup de nois que viuen  als Pisos assistits per a joves han participat al Treball de Recerca que ha fet la Ruth Juan, estudiant de segon de batxillerat de l’Institut Celestí Bellera de Granollers. L’objectiu principal del treball és que els nois i noies creïn, a través de la fotografia, la mirada amb la que voldrien que la societat els mirés. Una altra fita és donar a conèixer la realitat dels joves nouvinguts i, per tant, lluitar contra l’estigma vers aquest col·lectiu.

 

La fotografia com a eina participativa i de creixement personal

El tret diferencial del treball, titulat “Ens descobrim”, és que la fotografia hi té un paper molt important. Tal i com explica la Ruth, s’utilitza com un procés personal i el més important dels tallers no és el resultat, sinó haver provocat als joves una reflexió i una expressió emocional.

Així doncs, durant les últimes setmanes, la Ruth acompanyada d’una Educadora Social referent a pisos, ha realitzat diverses sessions pràctiques, amb els nois com a protagonistes. Alguns exemples en són un taller en el que els joves van mostrar com és el seu dia a dia mitjançant fotos o un altre en el que van compartir el seu procés migratori.

Sessions molt íntimes i personals on immortalitzar a través d’imatges la seva realitat, una  realitat amb què convivim socialment dia rere dia.

Des d’aquí volem mostrar el nostre agraïment a la Ruth per a comptar amb els joves que acompanyem des de l’entitat per aquest treball. Difonent la seva realitat en entorns acadèmics ajudem a que els joves d’avui no tinguin prejudicis i, així, construïm un futur lliure d’estigma vers els nouvinguts.