Entitats socials mataronines presenten els resultats del seu projecte INSER4

Entitats socials mataronines presenten els resultats del seu projecte INSER4

Responsables de Càritas Interparroquial de Mataró, Salesians Sant Jordi, Creu Roja Mataró i el Centre de Formació i Prevenció mostren les dades finals d’aquest programa d’inserció sociolaboral

DSC_1706

El projecte INSER4 va finalitzar el seu any de desplegament aquest passat 31 de novembre. Per aquest motiu, les entitats participants van presentar el dia següent a la seu de Creu Roja Mataró els resultats que ha assolit durant aquest període de vigència. INSER4 ha estat finançat amb el suport de la Fundació Obra Social La Caixa i ha comptat amb la col·laboració de quatre associacions mataronines que s’han encarregat d’oferir als usuaris i usuàries els plans d’itineraris d’inserció i anàlisis competencials.

Aquestes entitats (Càritas, Salesians Sant Jordi, Creu Roja i el CFP) han atès durant aquest any a 178 persones quan la previsió inicial del projecte era de 150. Els participants al programa han gaudit de tutories individuals, s’han avaluat les seves competències per a trobar el perfil adequat per al lloc de treball i se’ls ha elaborat un pla d’inserció laboral personalitzat per a facilitat el seu procés d’entrada al mercat.

La major part de les persones que s’han acollit al programa estan en la franja d’edat dels 30 als 45 anys, moltes d’elles amb educació secundària i en contra del que es podria pensar, un 40% són persones nascudes al nostre país. Segons Juanma Cabrera, director de l’àrea social de Salesians Sant Jordi “tenim molts perfils diferents, però en tots els casos són ells qui han posat les ganes i tot el treball, nosaltres només els hi proporcionem les eines.”

Gràcies a l’esforç d’aquest programa enfocat clarament cap a la relació de convenis amb les empreses, finalment han estat possibles 54 insercions en societats del territori i en llocs de feina ben diferents. Cabrera matisa que “alguns no han pogut finalitzar el seu procés d’inserció perquè potser han entrat a INSER4 a mitja convocatòria i no han tingut temps de fer tot el procés o d’altres encara no estaven preparats del tot, per això hem de seguir treballant en aquesta línia per poder atendre’ls millor.”