Èxit de participació a la primera edició del concurs VOLART

Èxit de participació a la primera edició del concurs VOLART

 El concurs VOLART és una iniciativa del CFP que ha sorgit enguany. S’emmarca en el Dia Mundial de la Salut Mental, el 10 d’octubre. És un certamen que cerca ser un esdeveniment comunitari, solidari i inclusiu que visibilitzi les capacitats de persones amb una problemàtica de salut mental.

Els i les participants són persones ateses des de la xarxa pública de salut mental. La creació és una postal amb un text i il·lustració que giren entorn de la temàtica ‘Un refugi’. Totes elles s’enviaran a persones del centre d’acollida municipal Can Soleret de Mataró. Així, més enllà de fer una creació, l’artista pensa en un destinatari que rebrà la postal i li envia un missatge personal sobre la temàtica que la guia. El receptor o receptora rebrà, com abans, una postal amb un missatge fet especialment per ell/a. Recuperem, així, la màgia de la correspondència: la il·lusió de reflexionar, escriure i dibuixar i la sorpresa de rebre-la.

 

Gairebé un centenar de participants de diverses entitats

La rebuda de la iniciativa per part de professionals de vàries entitats i de les persones que atenen ha estat més que satisfactòria. En total 94 usuaris/es formen part de VOLART. Han dissenyat postals emotives, personals i solidàries.

Concretament, les persones participants són ateses des de La Comunitat Terapèutica del Maresme, Fundació Joia, Els 3 turons, Arep, SRC Pi i Molist de l’Hospital Sant Pau, Fundació Nou Camí i el CFP.

Així doncs, no podem fer una altra cosa que compartir el nostre agraïment i il·lusió davant d’aquesta tan amplia participació i acceptació.