Finalitza la primera participació d’AlterArte al Museu Obert de Mataró

Finalitza la primera participació d’AlterArte al Museu Obert de Mataró

Els quadres del programa artístic s’han exposat a set botigues del centre de la ciutat

La quarta edició del Museu Obert es va tancar aquest passat diumenge amb la participació de més de seixanta botigues del centre de Mataró. Els aparadors s’han omplert durant dues setmanes d’obres d’art creades pels usuaris de l’Associació Sant Lluc per l’Art i d’AlterArte. En el cas del projecte artístic del Centre de Formació i Prevenció, ha estat la primera vegada que participaven en aquesta iniciativa. Set comerços han exposat els seus quadres, amb una bona acollida general per part dels membres de la Unió de Botiguers de Mataró.

Les botigues que han tingut les pintures dels artistes del programa AlterArte als seus aparadors han valorat positivament la seva presència en aquesta edició del Museu Obert. Les obres dels usuaris s’han projectat en un format reduït i han estat una aportació humil i entusiasta al gruix de treballs que s’han pogut veure durant aquests dies als establiments mataronins. Han estat un recordatori del valor social i la dificultat de treballar amb un col·lectiu que té unes característiques especials i que està molt il·lusionat en formar part d’activitats com aquesta mostra d’art al carrer.

Segons Blanca Gimeno, responsable del programa AlterArte, aquesta primera presa de contacte amb el Museu Obert ha permès “generar molta motivació als usuaris perquè sabien que els seus quadres s’exposarien a  les botigues de Mataró”. També ha reconegut que “potser l’any que ve podríem millorar alguns detalls com per exemple fer quadres amb una mida més gran per segons quins aparadors o pensar en una temàtica o en diferents paletes de colors. De tota manera, per ser una experiència completament nova estem satisfets amb el resultat”.

També la cap d’activitats de la Unió de Botiguers, Francina Bigarro, va valorar positivament l’assistència d’AlterArte a la mostra d’art perquè “s’ha d’entendre la peculiaritat de les persones que participen en aquest programa i segur que podem seguir millorant coses en les properes edicions”.

Les botigues que han exposat les pintures dels usuaris del programa AlterArte han estat la Cotilleria Fransi (El Torrent, 18), Serras 1919 (La Rambla, 4-6), Casa Patuel (Jaume Isern, 1), Ponys Calçats (Pl. De les Tereses, 2), Unick (Sant Benet, 39), Lola Perruquers (Argentona, 16) i Blaumar Bivalvia (Port de Mataró).