Finalitzen els cursos de formació ocupacional d’enguany al CFP

Finalitzen els cursos de formació ocupacional d’enguany al CFP

Els alumnes comptaran ara amb un període de pràctiques en empreses del territori i del sector corresponent durant un mes

CIMG1577 (3)

Els dos últims cursos que aquest any han impartit els formadors del Centre de Formació i Prevenció de Mataró van finalitzar ahir, tancant així el programa de formació ocupacional que enguany ha ofert l’entitat. Ara s’obre un període de pràctiques pels alumnes, que gaudiran d’un mes de prova laboral per a perfeccionar els continguts que han après durant les classes al centre. Els cursos, que pertanyen a la convocatòria del FOAP 2014, han estat subvencionats per Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu (FSE).

Els programes que s’han dut a terme des del CFP han estat dos cursos d’Auxiliar de Serveis de Neteja (un dels quals ja va acabar el mes de març) i un altre de Telefonista i Recepcionista d’Oficina. Les classes han estat limitades per llei a deu alumnes, per tant han estat en total trenta les persones que s’han beneficiat d’aquest espai d’aprenentatge.

Els cursos han estat especialment adreçats a persones amb qualsevol tipus de discapacitat, ja fos física, psíquica o algun trastorn mental. Aquest requisit juntament amb la necessitat d’estar inscrits com a sol·licitants de feina al SOC eren les principals condicions per a poder participar en la convocatòria.

La formació que s’ha prioritzat en els alumnes assistents ha estat la d’ajustar els seus coneixements a les demandes del mercat laboral. S’ha tingut en compte l’estudi de necessitats formatives a nivell territorial realitzat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, en el que s’indica algunes especialitats que es consideren ara mateix prioritàries per a cobrir llocs de treball.

El Centre de Formació i Prevenció té previst repetir el proper any la seva aposta per aquests cursos, vista la predisposició dels alumnes amb diverses dificultats per aprendre un ofici i per iniciar un camí en el món laboral a partir d’aquests programes de formació ocupacional.