“High hopes” de Pink Floid i el seu paral·lelisme amb la situació actual

“High hopes” de Pink Floid i el seu paral·lelisme amb la situació actual

L’Emilio, participant de Ràdio Bricura, reflexiona sobre aquesta proposta musical i el seu paral·lelisme amb la crisis sanitària actual:

 

“Quina cançó més melancòlica o trista, oi?

Grans esperances. Amb aquesta cançó acabava el disc  The Division Bell (La campana dividida), era oficialment la última cancó de Pink Floyd, amb ella s’acomiaden.  És, per altra part, bastant increíble que en totes les formacions de la banda s’ha donat la brillantor, ja des de l’inici amb Syd Barrett.

S’ha de veure el vídeo a més de seguir la lletra de la cançó, per adonar-se de la qualitat de metàfores que, per altra part, sempre han acompanyat a la banda. Cançó de comiat i, com diu el títul, de grans esperances. És evident aquesta petita ressenya i el paral·lelisme amb la nostra situació, “nostra”, de tota la humanitat, vull dir.

És com si el món acabés o, millor dit, com cambiarà en un dels moments crítics de la nostra especie. És, segons la meva opinió, com si la natura a la que tant maltractem es volgués defensar a través d’un virus que encara en l’època en què vivim serà difícil d’erradicar. Evidentment cambiarà el nostre món a molts nivells i no sabem què sortirà de tot tenim això només tenim això:  High Hopes “Grandes Esperanzas”.

Postdata: potser les metàformes ja esmentades no són d’un paral·lelisme clar amb la nostra situació, però sí d’una forma implícita, es poden donar per correctes, per les circumstàncies i el to general del tema”.