“Igualtat de gènere avui per un demà sostenible”

“Igualtat de gènere avui per un demà sostenible”

Avui és 8 de març, Dia Internacional de la dona. La frase que titula aquest manifest és el lema de la ONU d’enguany. Ens unim a la seva difusió, creient fermament en les paraules que hi expressa.

Vetllant per la igualtat entre gèneres en el present, aconseguirem un demà lliure de discriminació i diferències. Així mateix, amb un tracte igual i respectuós, podrem acabar amb la lacra de la violència de gènere.

Com a entitat i com a persones, manifestem el nostre compromís en ajudar a que aquesta igualtat sigui una realitat a través de les eines de les que disposem i de la nostra tasca de treballar per millorar la qualitat de vida de les persones.

Així, vetllem per la igualtat entre les persones de la organització i les persones que atenem a través de diversos plans, programes, accions i activitats. Alguns d’ells són el Pla d’Igualtat, definit fa anys i que actualitzem a fi que s’ajusti a la realitat de cada moment, i la Guia de Llenguatge igualitari. A més, entre els nostres professionals hi ha diversitat de perfils amb, aproximadament el 50% de treballadores dones.

Així mateix, pensem en accions per les persones que atenem que incentivin l’apoderament de les dones en el seu procés de recuperació i inclusió comunitària. És el cas de la creació dels grups de dones als dos Serveis de Rehabilitació Comunitària i el recent estrenat programa “Dona’m eines”, exclusiu per a dones, que cerca ajudar-les a millorar la seva ocupabilitat.

Com a entitats, tenim la missió, també, de posar en marxa totes les propostes que estiguin a les nostres mans per a lluitar per aquesta igualtat.

 

Desitgem que avui sigui una jornada de reflexió. Tots/es podem caminar en pro de la igualtat de gènere avui i, així, fer més possible un demà lliure de desigualtat de gènere.

Us animem a posar-hi el vostre granet de sorra!