Inauguració de l’exposició “40 anys treballant per a la comunitat”

Inauguració de l’exposició “40 anys treballant per a la comunitat”

El Centre de Formació i Prevenció (CFP) celebra el seu 40è aniversari al servei de la comunitat. En aquest context, hem presentat una exposició a la Fundació Iluro (carrer de la Riera, 92, segona planta) que mostra un detallat recorregut des de l’inici fins el present de la nostra entitat.

El passat divendres 25 d’octubre vam gaudir de la inauguració de l’exposició “40 anys treballant per a la comunitat”. Més enllà de la presentació de la nostra història va ser una oportunitat per compartir amb els principals actors i implicats en la nostra tasca una estona de reflexió, conversa i sintonia.

L’acte es va iniciar amb els parlaments del Sr. Ramón Manent, patró de la Fundació Iluro; el Sr. Jaume Clupés, president del CFP; el Sr. Joan Ramón Ruiz, director general de Protecció Social del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i l’Il·lm. Sr. David Bote, alcalde de Mataró.

El Jaume Clupés, president del CFP, va fer un repàs de la història de l’entitat, destacant el seu inici al barri de La Cirera amb la voluntat de ser útils en l’exercici dels drets i de les llibertats. En les seves paraules: “Veníem de 40 anys de foscor. Tot el que s’havia de crear, sobretot en drets socials, era nou per a nosaltres, que també vam ser protagonistes d’aquella història”.

Clupés va emfasitzar en que l’obertura d’hospitals i l’atenció a gent amb problemes de salut mental i a infància ens ha donat l’oportunitat de ser partícips de tot això. També va destacar que com a institució sempre s’ha seguit la línia de comunitat, amb intervenció comunitària i, sobretot, seguint la màxima de posar la persona al centre de l’atenció. Sempre compromesos en acompanyar a les persones en tot el que té a veure amb la millora de la seva qualitat de vida.

Per la seva banda, David Bote, alcalde de Mataró, va transmetre dos missatges: Un d’agraïment i un d’encoratjament perquè seguim treballant per a la comunitat. Així mateix, va expressar la voluntat de l’ajuntament per seguir treballant pel bé de les persones. Com va dir Bote :“El servei de la comunitat és una paraula màgica i meravellosa”.

L’acte va continuar amb una visita guiada per l’exposició on tots els assistents van poder visualitzar, a través d’un recorregut cronològic al llarg de 40 anys, com ha anat evolucionant la nostra entitat.

L’exposició es podrà visitar fins el proper 24 de novembre.

Va ser un dia molt bonic per a tots els protagonistes d’aquesta història. Un fort agraïment per a tots els que vau venir i que n’heu format part i esperem tornar-ho a celebrar d’aquí 40 anys.

Tags:
,