Iniciem el projecte “Tria Itinerari” a fi de promoure la inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables

Iniciem el projecte “Tria Itinerari” a fi de promoure la inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables

Un dels àmbits que s’ha vist més perjudicat degut a la crisi sanitària ha estat el mercat laboral, que ja venia tocat de les crisis anteriors. Alhora, les persones que viuen en situació de vulnerabilitat són especialment susceptibles a tenir dificultats per aconseguir una inserció de llarga durada. Per tant, aquest col·lectiu sovint es troba amb una situació complicada a nivell laboral.

 

Per aquest motiu, des del CFP hem posat fi a l’agulla per crear el projecte “Tria itinerari” amb l’objectiu de treballar per a la inserció sociolaboral de persones que conviuen amb una problemàtica de salut mental  i/o situacions de vulnerabilitat, aportant recursos per al seu desenvolupament personal, fomentar la igualtat d’oportunitats i fer-los partícips de tasques comunitàries ajudant, així, a millorar  la seva ocupabilitat.

 

El projecte Tria Itinerari, possible gràcies a la subvenció de La Caixa específica per Catalunya

Des que la crisi de la Covid-19 va irrompre, l’impacte econòmic i social que estem vivint es va fer evident. Tant l’administració com les organitzacions ciutadanes han empès mesures per protegir, especialment, als col·lectius que més ho necessiten.

En aquest context, la Fundació ”la Caixa”, a través del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials, va presentar  la Convocatòria Catalunya 2020. La seva finalitat és col·laborar amb organitzacions no lucratives que desenvolupen projectes a Catalunya dirigits especialment a persones que es troben en situació de vulnerabilitat social, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida i fomentar la igualtat d’oportunitats. La convocatòria està emmarcada també en els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

 

El projecte Tria Itinerari és una oportunitat més per ajudar a que persones que es troben en  una situació de vulnerabilitat s’insereixin a nivell sociolaboral i puguin tenir una vida autònoma que millori la seva qualitat de vida en tots els aspectes. Un nou projecte que emprenem amb molta il·lusió.