L’ entrevista telefònica: tips per a superar-la amb èxit

L’ entrevista telefònica: tips per a superar-la amb èxit

Quan estàs en cerca activa de feina pots rebre una trucada per fer-te una entrevista telefònica en qualsevol moment. L’objectiu és doble, per part de la persona entrevistadora sol ser saber si ets candidat a accedir a la oferta i realitzar un primer filtratge i, per part teva, saber si t’interessa la feina per la que et contacten.

De fet, es preveu que l’entrevista telefònica serà un recurs molt utilitzat amb els temps que vivim. Ja hi ha casos de contractacions fetes només a partir de videotrucades.

Així doncs, t’oferim una sèrie de consells per ajudar-te a afrontar entrevistes telefòniques.

 

Tips per a superar entrevistes telefòniques amb èxit:

 

He d’estar sempre disponible?

No, si tens clar de quina oferta et truquen i l’entrevista preparada i estàs en un moment que et permet respondre bé i de forma calmada és bo que la facis quan et truquen. Si aquesta no és la situació, pots demanar- lis de parlar-ne en un altre moment, mostrant que tens molt d’interès en fer-la i oferint-te per a realitzar-la el dia i l’hora que els hi vagi millor.

És molt important que si en aquesta trucada no recordes la oferta per a la que et contacten no ho evidencïs.

Coneix l’oferta per la que et truquen i l’empresa que hi ha al darrere

Tingues present els requisits de la oferta i la missió, funció, valors i detalls del servei o producte que ofereix l’empresa de la que et contacten.

Prepara l’entrevista

Fes un guió de les respostes a les preguntes més recurrents a entrevistes i tingues les respostes clares en tot moment.

Alguns aspectes a tenir molt presents són:

  • La teva experiència laboral.
  • Quins són els teus punts forts.
  • Els teus objectius laborals.
  • Com és la feina que busques.

 

Defineix el salari que estàs disposat/da a acceptar

No és fàcil fer-ho i dependrà molt de la teva situació particular. Per exemple, si vols un augment de sou és evident el mínim que no acceptaràs però, si et trobes sense feina, la situació canvia molt. En aquest cas, l’ideal és conèixer a fons com està el mercat pel teu perfil a la teva zona geogràfica i basar-te en això.

Cuida a l’entrevistador/a

Un/a entrevistador/a és un contacte que, potser no en aquesta ocasió, però en un futur et pot donar feina. El millor que et pot passar és que tingui una bona impressió de tu i, si no encaixes en aquest perfil,  et tingui en compte per a futures candidatures. No seria el primer cas que, passat un temps, et tornen a contactar per a oferir-te una altra feina.

Sigues amable, expressa amb claredat els teus objectius, punts forts, interès en la seva empresa i voluntat de mantenir el contacte.

Sigues molt curós/s amb com t’expresses i el llenguatge que utilitzes

La veu i què dius és la teva carta de presentació en una entrevista telefònica. Transmet proximitat, professionalitat i calma. Cuida tant com dius les coses com què dius i respòn amb sinceritat i honestedat a totes les preguntes.

Pregunta els aspectes claus  del procés

És important que sàpigues si et diran si passes a la següent frase i quan, si està definida la data d’inici al lloc de treball i que preguntis tot el que no t’ha quedat clar durant l’entrevista.

 

I, amb tot això, segur que la teva entrevista telefònica serà un èxit.

Molts ànims en la cerca!