La 4a Marxa per la Salut Mental aplega més de 800 persones a Mataró

La 4a Marxa per la Salut Mental aplega més de 800 persones a Mataró

La caminada solidària es va celebrar el passat diumenge superant amb escreix la xifra de participació de l’any passat

DSC_1663.JPG

La quarta edició de la Marxa per la Salut Mental va gaudir el passat diumenge 22 de novembre d’un bon nombre de participants que van voler caminar i reivindicar la lluita contra l’estigma d’aquest col·lectiu. Mentre l’any passat van ser 560 els assistents, aquest any la xifra va augmentar fins a 820, evidenciant la tendència a l’alça d’aquesta cursa.

El recorregut escollit per a aquesta ocasió va tenir per primera vegada la sortida a la platja d’El Callao de Mataró. A les 8.30 del matí l’alcalde de Mataró, David Bote, va donar el tret de sortida a la marxa, que depenent de l’opció triada pels participants (es podia fer l’itinerari de 8, 10 o 12km) va durar entre una i tres hores.

La caminada va començar amb una petita pendent paral·lela a la riera de Sant Simó i va vorejar posteriorment cap a les Cinc-Sènies. La dificultat va augmentar una mica més en passar pel polígon de Rocafonda, però van ser als últims kilòmetres fins a Sant Martí de Mata quan es van trobar les pujades més pronunciades. Un cop aquí, els participants van agafar el camí de tornada, finalitzant un altre cop al passeig del Callao.

IMG_20151122_084034.jpg

Durant el recorregut hi havia instal·lats diversos punts d’aprovisionament en que es van repartir ampolles d’aigua, fruita i al finalitzar un entrepà. També va establir-se un perímetre de senyalitzacions que havien preparat els organitzadors i que va funcionar a la perfecció perquè ningú es desviés del camí.

En acabar la jornada, els organitzadors van agrair i valorar molt positivament el grau d’assistència a la marxa i van declarar la seva intenció d’arribar a 1000 participants en l’edició de l’any que ve. Això voldria dir que Mataró cada vegada està més compromesa amb la salut mental i amb les entitats i usuaris que treballen per a transformar aquesta realitat amb la seva feina diària.

La caminada va ser recolzada i organitzada per diverses entitats i empreses com l’Ajuntament de Mataró, Ade (usuaris de salut mental Catalunya), Fòrum Salut Mental, Federació Salut Mental Catalunya, Alberplas SL, el Centre de Formació i Prevenció, Epma Solidària, Arep, la Colla Maimakansu, Intersport, Bar La Morera, Claraboia Audiovisual, Forn de Pa Maynou i Disco Mòbil Quim.

Podeu veure les galeries de fotografies de la Marxa dels companys de Maimakansu en aquest enllaç:

http://www.maimakansu.cat/22112015-marxa-per-la-salut-mental/