La importància de la coordinació entre entitats i institucions públiques en la Intermediació Laboral

La importància de la coordinació entre entitats i institucions públiques en la Intermediació Laboral

Els serveis de Formació i d’Intermediació laboral del CFP se centren en orientar, acompanyar i donar suport de forma integral a col·lectius que tenen dificultats per accedir a l’àmbit de treball a través de diferents programes.

La coordinació amb entitats públiques centrades en gestionar aquest tipus de serveis com és el Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) és molt important per garantir l’atenció personalitzada de cada usuari/a.

La setmana passada vam tenir la oportunitat de reunir-nos amb El Sergio Morales, regidor d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament de Mataró i membres de l’equip del SOM. En aquesta trobada, en què hi van participar el director del CFP Jaume Clupés i la coordinadora del Servei d’Intermediació Laboral Míriam Pérez vam comentar temes com la gestió de les derivacions de pacients, la reticència de les empreses a contractar persones amb problemes de salut mental o bé la complexitat de la inserció laboral en el col·lectiu de joves migrants sense referents familiars.

Sobre el tema de les derivacions de persones Míriam Pérez va voler fer esment a una de les problemàtiques en què ens trobem de forma recurrent que són els casos de persones que no volen entrar a formar part de programes per gent amb problemes de salut mental i, en canvi, volen estar al SOM. En aquest sentit, Morales i els membres del SOM es van mostrar oberts a optimitzar la coordinació entre el CFP i el SOM i poder donar una atenció encara més personalitzada i adient a cada persona.

En quant a la reticència de les empreses, la coordinadora d’Intermediació Laboral del CFP es va mostrar positiva, afirmant que si bé és cert que hi ha una certa oposició a contractar persones amb problemes de salut mental, quan les empreses veuen tot el que poden fer un cop hi ha accedit, l’estigma desapareix. I va afegir: “ Un cop hi has accedit, les empreses veuen que són persones que poden treballar”.

Per la seva banda, Jaume Clupés va voler expressar la preocupació del CFP davant la dificultat de fer possible la inserció laboral dels joves migrants sense referents familiars. I va afirmar que és urgent treballar en aquest sentit perquè la sortida és complexa i hi ha molts factors a valorar.

La coordinació entre entitats i institucions públiques és vital per donar l’atenció requerida pels col·lectius en risc d’exclusió. Així doncs, el CFP volem mostrar el nostre agraïment a la proposta de posar en comú preocupacions i aspectes que funcionen exitosament per part de la Regidoria d’Ocupació per tal de seguir col·laborant com hem fet fins ara amb l’ajuntament de la nostra ciutat per millorar la qualitat de vida dels col·lectius en risc d’exclusió.