La gestió del CRAE durant el confinament, mostra de la transversalitat dels serveis del CFP

La gestió del CRAE durant el confinament, mostra de la transversalitat dels serveis del CFP

L’equip d’educadors/es i el personal de serveis del CRAE ha treballat de forma excepcional durant la crisi del Covid-19. Ja durant les primeres setmanes la direcció mostrava públicament el seu agraïment  valorant el sobreesforç que estaven realitzant els professionals i també els infants. S’han hagut d’adaptar a una situació extraordinària intensificant la seva tasca, amb canvis d’horaris i de torns, treballant durant vacances i festius, etc. I ho han fet sempre posant com a prioritat l’atenció als més petits.

Comunicació diària i cerca de solucions

 

Aquesta tasca ha comptat amb el suport i la vehiculació de les tasques i canvis a realitzar diàriament del Consell del CFP i de la responsable de Salut i Seguretat, Marga Bagot.

D’ençà l’inici del confinament tots caps dels serveis del CFP han estat constantment connectats telemàticament per a intercanviar impressions i buscar sortida a les noves situacions que estaven esdevenint. A dia d’avui, encara es manté aquesta comunicació diària ja que, com sabem, les mesures s’han relaxat però la realitat actual dista molt de ser la que teníem abans de la crisi del Covid-19 i cal reinventar-nos constantment.

Així mateix, preparar  les noves mesures de seguretat va ser una necessitat que va sorgir d’un dia per l’altra. La responsable de Salut i Seguretat Laboral del CFP ha gestionat contínuament tot aquest tema. Entre d’altres tasques, ha aconseguit EPIS, elaborat un Pla de contingència del Covid-19 i gestionat la formació relativa a mesures a prendre sobre la nova situació per als professionals.

 

La participació de professionals de la majoria dels serveis el #CFP, vital per a tirar endavant

 

Professionals de gran part dels serveis del CFP han modificat les seves tasques diàries tal d’oferir el seu granet de sorra a millorar el dia a dia de l’equip del CRAE i dels infants.

Aquesta ha estat una experiència extraordinària, d’emergència, dura i a la vegada enriquidora en la que s’ha fet palesa la transversalitat dels serveis del CFP, que està present en el nostre dia a dia i en el DNI de la nostra entitat però que davant la situació viscuda s’ha fet evident.

L’ Administració del CFP  ha fet un gran  esforç per proveir el CRAE de tot el material necessari per a mantenir la cura als infants i perquè poguessin passar el temps de la millor manera possible. Ha facilitat que arribés tot el que calia a les seves mans i ha tingut un interès en saber com estaven i en com podien ajudar diàriament, fent tot el possible.  Membres de serveis comercials, per la seva banda, van fer la compra durant les setmanes de confinament total i han estat pendents de tot el que es necessitava per a proveir-los i encarregar-se d’aquesta gestió. El personal de serveis com la neteja i la cuina ha intensificat la seva activitat i ha col·laborat en tot moment per arribar a les necessitats extraordinàries amb què ens trobàvem.

Així mateix, membres de diversos serveis del CFP  han donat suport a la tasca de reforç escolar quan les escoles van activar les classes telemàticament. I el departament de comunicació ha donat a conèixer l’experiència de viure un confinament, donant veu a la seva tasca.

Els professionals externs al CFP, molt vinculats a la institució,  han estat molt presents també durant el dia a dia del CRAE. És el cas de l’informàtic i el lampista que han respòs davant de qualsevol necessitat i incidència.

Així mateix, des que ja pot anar al CRAE; l’equip de tallers hi ha fet tasques d’arranjaments i manteniment.

 

Tot un engranatge format per moltes persones, professionals del CFP o persones molt vinculades a la institució,que han fet que l’Estat d’Alarma s’hagi viscut al CRAE amb l’angoixa pròpia del moment però, també, amb la certesa de que entre tots tiraríem endavant aquesta situació tan complicada. Encara queda camí però de ben segur que aquesta experiència ens ha fet créixer com a entitat, com a professionals però, sobretot, com a persones.