La pàgina CFP des de casa: eina de col·laboració entre professionals i d’atenció telemàtica

La pàgina CFP des de casa: eina de col·laboració entre professionals i d’atenció telemàtica

La necessitat d’atendre telemàticament als pacients de tots els serveis del CFP durant el confinament va requerir de molta creativitat i aprenentatge d’eines i recursos tecnològics per part de tot l’equip del CFP. La cerca d’alternatives per a mantenir actives a les persones que atenem va ser el motor del naixement de la pàgina CFP des de casa.

CFP des de casa recull propostes d’activitats i informacions d’interès de diversos àmbits vinculats amb la tasca que es realitza des dels serveis del CFP realitzades pels professionals de l’entitat, com són educadors/es, psicòlegs i psicòlogues, etc., per pacients i per a persones voluntàries de l’entitat que ofereixen desinteressadament el seu temps i coneixements. Entre elles hi ha activitats cognitives, artístiques i d’oci, una secció cultural i recursos per a cercar feina.

Aquest recurs neix amb una triple intencionalitat. En primer lloc, amb la voluntat de ser un recull digitalitzat de propostes a realitzar per tal de que els pacients pugin mantenir-se actius des de casa i mantenir l’atenció en qualsevol circumstància. En segon lloc, busca ser un espai d’intercanvi de propostes entre professionals del CFP, per tal d’aconseguir que tots/es ells/es tinguin el màxim de materials a oferir a les persones que atenem  i  puguin agafar idees i compartir coneixements. Un espai col·laboratiu on posar en comú i compartir coneixements. Finalment, la pàgina CFP des de casa pretén mostrar els materials que oferim als pacients amb que treballem i ser un aparador també del que fan ells/es per tal de que persones d’altres entitats i institucions pugin fer ús d’aquests recursos i ajudar-los, així, a realitzar la seva tasca d’atenció als col·lectius que atenguin.

Així, malgrat que s’ha iniciat degut a les necessitats de canviar el model d’atenció durant el confinament, aquest recurs té la intenció de quedar-se, tenir una continuïtat amb un creixement i millora constant. Esdevenir un espai amb propostes variades i de qualitat, que siguin útils per ser una eina més del nostre treball comunitari i compartir-lo amb les altres entitats.

 

Les persones ateses, protagonistes de CFP des de casa

Els pacients del CFP han rebut  les propostes de la pàgina per tal de mantenir-se actius durant el confinament i poden accedir-hi sempre que vulguin. Així doncs, són usuaris del recurs. Alhora, en són creadors i part activa del seu procés de millora. Hi han participat nodrint-lo de continguts de diferents seccions. Entre d’altres, han realitzat recomanacions cinèfiles i de lectures, han redactat articles exposant la seva vivència durant el confinament i han compartit els seus coneixements culturals.

Així mateix, han opinat sobre quins continguts els hi semblen més interessants, quins els hi agradaria trobar-hi i l’ús que n’estan fent per tal de col·laborar en fer créixer el recurs.

Els grans reptes per a millorar el seu rol en el recurs i, també, en el nou paradigma que se’ns planteja són que tots ells tinguin accés a les eines necessàries per realitzar activitats telemàtiques i que, els que ho requereixen, millorin les seves habilitats tecnològiques perquè en puguin fer un ús complert.

La iniciativa CFP des de casa ha arribat per quedar-se i busca ser un recurs de col·laboració, compartició de coneixements i millora de l’atenció transversal dels serveis del CFP. Hi ha participat una vintena de professionals de diversos serveis de l’entitat coordinant-se, oferint recursos i propostes amb la voluntat de que l’atenció telemàtica creixi i esdevingui una eina que complementi la seva tasca oferint el millor de cadascun d’ells.