La setmana d’Speed Dating, una experiència enriquidora i la oportunitat d’aconseguir la inserció laboral

La setmana d’Speed Dating, una experiència enriquidora i la oportunitat d’aconseguir la inserció laboral

La setmana de l’Speed Dating és una iniciativa del CFP i un objectiu del grup d’Inserció Laboral de la Taula de Salut Mental de l’Ajuntament de Mataró de la que formem part. Pretén posar en contacte a empreses amb candidats/es a treballar i/o a realitzar pràctiques.

Hi ha participat una vintena de persones que acompanyem des del servei d’Intermediació Laboral i les empreses Brico Depôt, ABD Asociación Bienestar y Desarrollo,OHL Servicios INGESAN i C&A .

 

Diversitat de perfils professionals i de sectors empresarials

L’Speed Dating d’enguany ha estat marcat per la varietat d’ocupacions a les que han optat les persones candidates i de sectors de les empreses que n’han format part. Des d’atenció al públic i mosso de magatzem, ofert per Brico Depot i C&A, passant per la neteja de centres mèdics, proposta de OHL Servicios INGESAN i acabant per l’atenció domiciliària i, fins i tot, la integració social, que ha ofert  l’Associació Bienestar y Desarrollo.

 

Dinàmiques variades i la oportunitat d’aprendre i practicar

Les trobades entre candidats/es i empreses de l’Speed Dating es tradueixen en la presentació dels primers, a fi de que els professionals valorin si els seus perfils s’adeqüen als llocs de treball que ofereixen. I, posteriorment, la recollida de currículums per avaluar-los havent conegut personalment als i les candidats/es. Però, en realitat, l’Speed Dating aporta a les persones usuàries aprenentatges sobre el món empresarial i la oportunitat de fer pràctiques d’afrontar entrevistes, una tasca que sovint genera inquietud.

En aquesta ocasió, les dinàmiques que han creat les empreses han estat variades. Brico Depot va presentar la missió, visió i valors i va oferir la oportunitat a les persones candidates d’explicar el seu valor diferencial. ADB, a banda d’escoltar les presentacions personals, va explicar els perfils professionals d’aquesta associació, donant èmfasi a l’impacte positiu de la feina d’atenció domiciliària i d’integració social. Per la seva banda, OHL Servicios INGESAN va presentar l’empresa i va comentar els perfils més sol·licitats i, després, va fer entrevistes a les persones usuàries. I, per últim, C&A Modas de Mataró va explicar que la inclusió és un valor fonamental per a la companyia i va demanar a les persones candidates que identifiquessin els seus punts forts i valor afegit.

 

Una setmana de posada en contacte positiva, siguin quins siguin els resultats d’inserció laboral

L’Speed Dating pretén facilitar la inserció laboral de persones ateses des dels recursos de Formació i Intermediació Laboral. Organitzant unes jornades, convidant a empreses i preparant a les persones candidates per a realitzar entrevistes agilitza aquest procés. Bàsicament, consisteix en facilitar un espai on es trobin i, si encaixen, amb aquesta ‘cita ràpida’ es materialitzi una segona entrevista, la contractació o bé l’estada en període de pràctiques.

Els resultats es veuran durant les properes setmanes, quan sapiguem quantes persones han aconseguit inserir-se laboralment o fer pràctiques arrel d’aquest Speed Dating. Tot i això, hi ha aspectes molt importants que treballem des del recurs i que es posen en pràctica de forma intensiva prèviament i durant aquesta setmana. Són qüestions com ara reflexionar sobre les nostres competències, punts fonts i febles i valor diferencial, saber comunicar-los, agafar seguretat parlant en públic i gestionar els nervis de fer una entrevista de feina.

Gran part de la tasca del servei de Formació i Intermediació Laboral gira entorn a treballar aquests temes. Donar la oportunitat a les persones que acompanyem de posar-los en pràctica tantes vegades en només una setmana és molt positiu.

 

L’Speed Dating és una setmana d’entrevistes, reflexió, consolidació de la feina feta durant temps i espera de resultats, valorant en què hem estat encertats/des i què hauríem de millorar. Positiva de per sí i que esperem que acabi amb la desitjada inserció laboral d’alguna de les persones que acompanyem.

Degut a l’èxit d’aquesta edició en prepararem una segona, amb noves empreses i la repetició d’algunes d’aquesta primera. Des d’aquí volem agraïr a les empreses que n’han format part la seva visita voluntària i valoració de les persones que atenem com a possibles treballadors/es i felicitar a aquests/es per la feina feta.