L’acord de govern a Mataró inclou les propostes de les entitats d’iniciativa social

L’acord de govern a Mataró inclou les propostes de les entitats d’iniciativa social

El programa reflecteix els punts més importants que es van tractar al debat de polítiques socials que va tenir lloc el passat 22 d’abril

Diapositiva (2)

El nou “Acord de govern pel progrés de Mataró” al que han arribat les dues formacions polítiques amb més vots en els últims comicis municipals del passat 24 de maig a Mataró (PSC i CiU), inclou diverses propostes d’àmbit social. Moltes d’elles es van discutir al debat de polítiques socials que va tenir lloc el 22 d’abril i que van organitzar el Centre de Formació i Prevenció, Càritas Interparroquial de Mataró, la Fundació el Maresme, Salesians Sant Jordi i Agim Mataró i Maresme.

En el primer apartat de l’acord de govern, que porta el nom de “Primer les persones: Igualtat d’oportunitats”, els partits que formaran l’executiu es comprometen a “impulsar polítiques transversals que tinguin el benestar i l’eliminació de la pobresa com a objectiu”. També es plantegen “l’aprovació d’un Pla d’Inclusió de les persones amb discapacitat” així com “col·laborar activament a través de convenis amb les entitats del Tercer Sector per garantir una acció coordinada i integrada per a la ciutadania més vulnerable o en risc d’exclusió”.

També s’han inclòs algunes propostes que es van formular en el debat i que han estat reclamades històricament per les diferents entitats organitzadores com “fer una política d’eliminació de qualsevol barrera física, tecnològica o mental que impedeixi l’accés als serveis, instal·lacions o establiments a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda” o també “impulsar la reserva de llocs de treball per a persones amb discapacitat, per sobre dels límits legalment establerts”.

Totes aquestes peticions van ser considerades de vital importància per les institucions no lucratives d’iniciativa social de Mataró en el seu moment. Van portar a escriure el text en el que es recollien totes les seves demandes i a sol·licitar la col·laboració dels diferents partits polítics de la ciutat sense excepció.

Encara que els programes electorals inicials dels partits ja havien tingut en compte mesures per a prevenir diverses situacions de risc, el debat i el manifest van suposar un recordatori de que les polítiques socials havien de ser un dels pilars de la nova legislatura. I ara una bona part d’elles es veuen assimilades en el compromís del nou acord de govern de Mataró, amb la finalitat d’aconseguir un major benestar per als ciutadans i ciutadanes de la localitat.