“L’ERA COVID AL SERVEI DE REHABILITACIÓ COMUNITÀRIA DE PREMIÀ DE MAR”

“L’ERA COVID AL SERVEI DE REHABILITACIÓ COMUNITÀRIA DE PREMIÀ DE MAR”

Per Laura Gómez Quijada, psicòloga sanitària col·legiada núm. 22965 i cap del SRC Burriac

Ara que s’acaba el 2021 i amb la relaxació de les mesures per prevenir els contagis de la Covid-19, la Laura Gómez fa balanç d’aquest any i mig llarg pandèmic i de com l’han viscut des del SRC Burriac.

A l’article “L’era del Covid al Servei de Rehabilitació Comunitària de Premià de Mar”, la cap del recurs, comparteix les seves reflexions sobre com hem adaptat el servei a la nova realitat. Argumenta què significa per a un servei comunitari, totalment obert i amb la consigna de “Veniu i en parlem”, l’aïllament i hermetisme que ha comportat la crisi sanitària.

Així mateix, reflexiona sobre l’atenció no presencial i la necessitat (i dificultat) de digitalitzar l’equip i, sobretot, a les persones que atenem des del SRC Burriac. També emfatitza en que, en alguns casos, l’experiència ha estat positiva, malgrat que l’atenció presencial és sempre la preferent.

Sobre el retorn a la presencialitat, iniciat el juny del 2020, destaca la necessitat de fer grups bombolla i de que convisqués l’atenció in situ amb la telemàtica. I, fent balanç del 2020, comenta que els resultats han estat bons tot i la situació i que, curiosament, la taxa d’inserció comunitària va créixer.

Destaca que amb la tornada a una situació semblant del que entenem com a normal, el setembre del 2021, tant l’equip com els pacients estan més tranquils.

I, per últim, fa una reflexió sobre el futur post-pandèmic. La opinió de la Laura és clara: per a ella el model d’atenció no presencial hauria de ser, només, per situacions d’emergència.

 

Llegiu l’article sencer