
12 nov. “L’ERA COVID AL SERVEI DE REHABILITACIÓ COMUNITÀRIA DE PREMIÀ DE MAR”
Per Laura Gómez Quijada, psicòloga sanitària col·legiada núm. 22965 i cap del SRC Burriac
Ara que s’acaba el 2021 i amb la relaxació de les mesures per prevenir els contagis de la Covid-19, la Laura Gómez fa balanç d’aquest any i mig llarg pandèmic i de com l’han viscut des del SRC Burriac.
A l’article “L’era del Covid al Servei de Rehabilitació Comunitària de Premià de Mar”, la cap del recurs, comparteix les seves reflexions sobre com hem adaptat el servei a la nova realitat. Argumenta què significa per a un servei comunitari, totalment obert i amb la consigna de “Veniu i en parlem”, l’aïllament i hermetisme que ha comportat la crisi sanitària.
Així mateix, reflexiona sobre l’atenció no presencial i la necessitat (i dificultat) de digitalitzar l’equip i, sobretot, a les persones que atenem des del SRC Burriac. També emfatitza en que, en alguns casos, l’experiència ha estat positiva, malgrat que l’atenció presencial és sempre la preferent.
Sobre el retorn a la presencialitat, iniciat el juny del 2020, destaca la necessitat de fer grups bombolla i de que convisqués l’atenció in situ amb la telemàtica. I, fent balanç del 2020, comenta que els resultats han estat bons tot i la situació i que, curiosament, la taxa d’inserció comunitària va créixer.
Destaca que amb la tornada a una situació semblant del que entenem com a normal, el setembre del 2021, tant l’equip com els pacients estan més tranquils.
I, per últim, fa una reflexió sobre el futur post-pandèmic. La opinió de la Laura és clara: per a ella el model d’atenció no presencial hauria de ser, només, per situacions d’emergència.
Llegiu l’article sencer.