El centre Alfar i el CFP sumem esforços per oferir més oportunitats als joves

El centre Alfar i el CFP sumem esforços per oferir més oportunitats als joves

D’un temps ençà, el centre de primera acollida Alfar de la Fundació Pere Tarrés i el CFP col·laborem creant sinergies amb l’objectiu de millorar les oportunitats dels joves migrants que acompanyem.

Són nois i noies que arriben al nostre país amb el desig de treballar-hi i establir-s’hi. El pas més rellevant perquè això sigui possible és aconseguir la documentació –permís de residència i de treball, sobretot – per poder ser ciutadans amb tots els drets.

Les entitats com Alfar i el CFP ofereixen recursos formatius, orientadors, d’habitatge, etc. per ajudar-los en aquest procés. Així, si sumem esforços podem donar-los més opcions i més diverses.

Hi ha usuaris d’Alfar que assisteixen a l’Àrea Diürna del CFP i, alguns d’ells, fan el taller de reparació i manteniment de bicicletes.

Últimament Alfar ens ha proporcionat bicicletes perquè els hi arreglem des d’aquest recurs. La setmana passada l’Ernest, el Director del centre d’acollida, i tres joves van venir a recollir una de les bicicletes que ens havien donat i que els membres de Prelaboral havien arreglat. Aquest material ens ajuda molt perquè és necessari tenir-ne perquè els joves puguin aprendre l’ofici i millorar les seves competències, cosa que els donarà més possibilitats de trobar feina.

Així, van poder visitar el taller de bicicletes, fusteria i serralleria, compartir opinions i propostes de noves col·laboracions amb el Jaume Rodon i el Toni Garcia, cap i educador del servei.

L’Ernest, director d’Alfar explicava: “tenim un cas que li han ofert feina i no pot treballar pel permís”. Una problemàtica que continua vigent i  que és necessari que les autoritats pertinents trobin la fórmula per desencallar-la.

Amb tot, la col·laboració entre Alfar i el CFP és enriquidora, permet als joves ampliar el seu cercle social i les seves habilitats professionals i ens obra la porta a noves oportunitats i formes d’ajudar-los a aconseguir la seva inserció laboral i integració comunitària.